Brist på protein och håravfall hos kvinnor

September 19

Brist på protein och håravfall hos kvinnor


Kvinnligt håravfall kan orsakas av en mängd olika frågor. Ofta är problemet näring. Om du är orolig för ditt håravfall, undersöka för att se om en enkel proteinbrist är roten till problemet.

Fungera

Hår är gjord av protein. Om din kropp är att bevara protein eftersom det inte får tillräckligt från kosten, kan det bromsa hårväxten och även leda till håravfall.

Betydelse

Om din kost är låg i protein, då håravfall är bara ett problem. Ditt håravfall kan vara ett förstadium till matsmältningsproblem, muskelförlust och problematiska hudåkommor.

effekter

När du har en brist på protein, kommer håret växer långsammare. Det är också sannolikt att vara skör och knäppa lätt. Som ett resultat, även om det inte faller ut med rötterna, du kan fortfarande förlora en hel del hår för dagligt slitage.

Förebyggande / Lösning

Om du misstänker att din kost är så låg i protein som det orsakar håravfall, sedan lägga till mer protein till din dagliga intaget. Du kan dricka protein shakes, ta proteintillskott eller äta mer ägg och magert kött.

Varning

Plötsligt håravfall kan tyda på större hälsoproblem mycket större än en enkel brist på protein i kosten. Rådgör med din läkare för att utesluta eventuella problem om du upplever detta.


  

Kommentar