Hur att laga mat med hampa hjärtan

September 21

Hur att laga mat med hampa hjärtan


Hampa hjärtan är näringsrika skalade frön som kan höja energinivåer och ger dig viktiga mineraler och vitaminer som omega-3, kalcium och vitamin A och D. Dessa små frön är också en stor källa till protein, men är låga i fett och kolhydrater, som gör dem till en effektiv mat att äta för viktminskning. Medan de vanligen äts råa, kan du också innehålla hampa hjärtan i din matlagning att utnyttja sina hälsofördelar och lägga till en något nötaktig arom till livsmedel.

Instruktioner

1 Smälta ner din pinne av smör i en kastrull på medelvärme i cirka två minuter. Tillsätt olivolja och rör de två tillsammans med en träslev för en minut.

2 Lägg dina hampa hjärtan till blandningen. Rör om och låt sjuda i blandningen på låg värme i fem minuter. Lägg till alla smakämnen, såsom vitlök, rosmarin, citronjuice eller någon annan du föredrar.

3 Ta såsen från värmen och låt den svalna i en minut, sedan dränka eventuella kött eller grönsaker du matlagning i såsen. Låt sitta i femton minuter, sedan vända mat och låt sitta i ytterligare femton minuter.

4 Placera mat på grillen eller på en plåt i ugnen för att laga mat. Använd den återstående såsen tråckla mat halva tiden med en tråckla borste. Tillagningstider varierar beroende på vilken typ av mat, såsom grönsaker eller kött.

Tips

  • Ju längre du låter mat sitta i såsen, desto mer smak maten kommer att behålla från det, så experimentera och prova att låta mat sitta i sås över natten eller åtminstone ett par extra timmar om du vill lägga till lite mer smak.
  • Du kan också stek hampa hjärtan med kött eller grönsaker i en stekpanna eller lägga till stek.

  

Kommentar