Vad behöver jag för att göra en gris Roaster?

November 5

Rostning en hel gris är ett bra sätt att mata läcker fläsk till en stor grupp människor. Denna tillagningsmetod tar lite tid och speciell utrustning, men du behöver inte spendera massor av pengar att köpa en kommersiellt producerad manick att få det gjort. Om du gillar hem projekt och vill ha en rost som kommer att fungera lika bra som en färdigköpta enhet, då du behöver bara samla en del material och börja arbeta på din egen oljefat gris roaster.

den Barrel

Hitta en 55-gallon metall oljefat. Dessa typer av fat används för olika ändamål, så se till att du får en som användes för att lagra matolja eller något annat icke-giftiga.

För denna del av projektet också kommer att behöva en vinkelslip för att skära pipan, en borr, två tunga gångjärn, bultar och muttrar för att fästa dem med en svetsare och en del plåt, enligt OilDrumPigRoasterDesigns.com.

Skär trumman i hälften från topp till botten med en vinkelslip och bifoga gångjärn på ena sidan så att den öppnas och stängs på sig själv som en vanlig grill. I den nedre halvan, borra flera hål för att tillåta flödet av syre till kol eller trä. Klipp en bit plåt för att kila i den nedre halvan. Detta kommer att fungera som ett galler för att bygga elden på och hålla glöden.

Böj en bit metall att fungera som handtag för att öppna den övre med och svetsa den.

Ramen

Ramen är stödet för din rost. Du kommer att behöva två-tums lättvinkeljärn för att bygga ramen tillsammans med vinkelslipen och din svetsare.

Gör en rektangel som mäter 20 inches med 35 inches, förutsatt att du valde att använda en vanlig 55-liters fat. Detta gör det möjligt trummans botten för att prydligt passar ned i ramen. Gör fyra ben ca 40 inches lång eller vad höjd du föredrar din rost att vara. Du kommer att svetsa alla delarna tillsammans med hälarna på vinklarna vända utåt för att förhindra skarpa kanter.

spett

Grillspettet är axeln som grisen är monterad för stekning. Du kommer att behöva en stav av rostfritt stål om en tum i diameter.

Förutom staven, kommer igen behöver din kniven för att klippa hål i båda ändar av trumman så att staven kan skjuta ut från varje ände och dra in över elden. Du kommer också att behöva skära hjul att svetsa i hålen för att minska friktionen av vridstången. Detta kan vara något U-formad metall för att stödja stången.

Grisen måste vändas regelbundet även matlagning, så staven ska bifogas en manuell vev som du kan köpa eller svetsa samman med annan metall.

variationer

Du kan välja att lämna locket om du inte är orolig för regn och du inte har något emot att spendera dubbelt så lång tid att laga mat köttet.

Spett också kan vara motordrivna. Om du är bra med en sådan mixtrande, rigga upp en elektrisk motor för att långsamt vända stången för bekymmersfri (och handsfree) matlagning.


  

Kommentar