Hur man tar bort en hummer svans

November 20

Hur man tar bort en hummer svans


De två vanligaste metoderna för matlagning en hummer är ångande eller kokande. Den metod för att avlägsna en hummer svans beror på hur det serveras. De två vanligaste metoderna tar bort det helt eller skivning svansen i halv. Efter uttagningen kan hela svansen serveras som vill säga, skivad för medaljonger eller hackad för andra rätter, såsom hummersallad eller hummer kast. När svansen skivas i halv, är det i allmänhet serveras med skalet kvar på.

Instruktioner

Matlagning hummer

1 Sätt en ånga korgen i en stor kruka eller använda ett durkslag vänds upp och ner. Tillsätt 2 inches av vatten och slå på värmen.

2 När vattnet kokar, tillsätt hummer. Linda lock med en handduk och täck grytan. Koka i åtta till 12 minuter.

3 Med hjälp av tång, ta bort de kokta hummer och kyla genom att köra dem under kallt vatten.

Ta bort hummer svans

4 Om en hel hummer serveras, skruva av svansen. Riv fenorna i den smala änden av svansen och med fingret, tryck svansen kött ut genom den stora änden.

5 Vid användning av kök sax, börja vid den stora änden på undersidan av svansen. Gör ett snitt längs mitten för längden av svansen. Böj svansen bakåt till pop ut köttet. Som en alternativ metod, gör två snitt som går ner varje sida av svansen. Lyft av skalet och ta bort köttet.

6 Vid användning av en kniv, låg skalet på sin undersida och skär hela vägen genom toppen av skalet. Ta köttet för hand eller med en gaffel.

Tips

  • Om du är ovilliga att lägga levande hummer i grytan, skicka dem genom att köra en stor tung kniv helt genom hummer, med början på kryssen på baksidan av hummer huvud. För att hålla svansen rakt medan matlagning, sätter en trästicka.
  • Fyra 1-pund hummer tar cirka 11 minuter att laga mat. Hummer skal blir röd när kokta.
  • Se till att inte bränna dig från ångan när du tar bort locket från Hot Pot.

  

Kommentar