Hur hitta billiga hotell i Djibouti City, Djibouti

September 6

Hur hitta billiga hotell i Djibouti City, Djibouti. Djibouti City är huvudstad i den lilla afrikanska nationen Djibouti. Landets ekonomiska, politiska och turistaktiviteter är centrerade här, vilket gör Djibouti stad ett bra ställe att ställa in din basläger när du besöker landet Djibouti.

Instruktioner

Know Your Destination

1 Byt dina dollar för den nationella valutan, Djibouti franc.

2 Lär dig några vanliga fraser innan du åker till Djibouti City, och ordna en tolk eller professionell vägledning för att hjälpa dig att kommunicera med lokalbefolkningen medan du besöker.

3 Utforska Djibouti stad med bil, till fots eller båt. Djibouti erbjuder många olika alternativ för touring dess historiska och naturliga underverk. För en unik upplevelse, ta en båt från Djibouti City till städer som Tadjoura och Obock.

Få till och i Djibouti

4 Flyga in i Ambouli-Djibouti internationella flygplats. Ambouli är en av de mindre internationella flygplatser i Afrika, men det erbjuder anslutningsflyg till flera länder, däribland Kenya, Somalia och Frankrike.

5 Ta en buss eller taxi från flygplatsen till hotellet. Bussar är den vanligaste formen av kollektivtrafik i Djibouti. Om du inte vill att besväret med kollektivtrafik, se till att boka ett hotell nära attraktioner som intresserar dig.

Välj ditt boende

6 För att boka boende, kontakta Djibouti National turistkontoret på 011 (253) 35 37 90.

7 Res med en grupp för pengar att spara möjligheter. Grupprabatter kan spara cirka 5 till 10 procent på de flesta hotell.

8 Få ett billigt rum genom att reservera boende längre bort från stora turistattraktioner.

Tips

  • Alla telefonnummer bland annat USA internationella prefixet "011." När du ringer internationellt utanför Förenta staterna, ersätta att "011" med "00." Alla landskoder är inom parentes och börja med ett "+" tecken.
  • Registrera sig hos närmaste amerikanska ambassaden när du landar i Djibouti City.
  • Var medveten om att det kan finnas hot om terroristattacker under vistelsen i Djibouti City.
  • Om du reser utanför huvudstaden, Djibouti gränsar Somalia, Eritrea och Etiopien. Inbördeskrig och lokala gränstvister gör dessa länder farligt för turister.

  

Kommentar