Hur man gör grundläggande bröd

February 20

Grundläggande bröd är enkel att göra. Från början till slut, måste du planera på ett fåtal timmar tid, men för de flesta av tiden, kommer du att vänta på brödet att göra sin magi och egentligen inte göra någonting alls. När brödet bakas, finns inget bättre än en varm skiva slathered med äkta smör.

Instruktioner

1 I en liten skål, blanda ihop tre förpackningar av bröd jäst, 2 teskedar socker och 1/4 kopp varmt vatten. Ställ skålen åt sidan för jästen till bevis, eller dubbelt i volym. Om du använder omedelbar jäst, kan du hoppa över detta steg.

2 Blanda halv kopp mjölk, en matsked smör och 1/4 kopp socker i en liten kastrull. Varm på svag värme tills smöret smält. Ta bort från spisen.

3 Häll 2 koppar vetemjöl i en stor skål. Lägg i jästblandningen och rör om med en träslev för att fördela blandningen hela mjölet. Om du använder omedelbar jäst, lägga till mjöl och rör om.

4 Lägg i mjölkblandningen och rör om tills mjölblandningen är jämn.

5 Börja lägga mjöl 1 kopp i taget under omrörning att införliva.

6 Att fortsätta att lägga till mjöl tills en styv deg boll har bildats. Dumpa degen bollen på mjölat arbetsyta. Lägga till ytterligare 1/2 kopp mjöl över toppen av bollen på arbetsytan.

7 Knåda degen genom att lägga till mer mjöl till arbetsytan och införliva den i degen bollen med händerna. Knådning är en enkel process. Mjöl händerna och använda läker av handflatorna för att skjuta mot mjöl bollen. Vrid kulan 1/4 varv och upprepa. Lägg 1/4 till 1/2 kopp mjöl till styrelsen vid behov och fortsätter att knåda tills du kan dra bort från degen händerna utan klibbighet.

8 Förbereda en stor skål för degen genom tillsats av 1/4 kopp olja till botten av skålen.

9 Placera degen bollen i stor skål och päls bollen med oljan. Täck med en ren handduk.

10 Låt degen bollen jäsa i 30 minuter till en timme, eller tills den har fördubblats i storlek.

11 Punch ner degen bollen med din näve och placera den tillbaka på arbetsytan.

12 Klipp ut eller dela degen i två halvor. Använd dina händer för att platta varje halva av degen till längden på dina bröd kastruller. Starta vid en ände av den tillplattade degen och rulla den till en limpa form.

13 Förbered brödpannor genom att smörja insidan med ister eller olja.

14 Placera bröden, sömmen nedåt, i den förberedda brödpannor.

15 Täck limpa kastruller med dishtowel och låt brödet stiga till dubbel. Detta kommer att ta allt från 15 till 45 minuter.

16 Baka i en förvärmd ugn vid 350 grader Fahrenheit i 40 till 50 minuter, eller tills en djup gyllenbrun.

17 Ta bort bröd från kastruller och låt svalna på galler.

Tips

  • Hur lång tid det tar jästen bevis och brödet stiga beror på luftens temperatur, fuktighet och andra väderfaktorer som påverkar kitchen.Any typ av vetemjöl kan användas för detta recept, även om bröd mjöl kommer att ge en heartier, Strukturerad limpa. bröd sker när du kan peka på botten av bröd och det låter ihåligt.

  

Kommentar