Hur du ger dig själv en vintagelook

February 22

Mode förändras snabbt och många människor tycker att de föredrar trenderna från tidigare årtionden. Lyckligtvis går retro är en alldeles egen, och det går aldrig ur modet. Med lite förberedelser, är det lätt att ge dig själv ett gammaldags utseende.

Instruktioner

1 Välj en tidsperiod. Mode förändras kraftigt från ett decennium till ett annat, så att du först måste välja vilken typ av utseende du vill, och vad som är bäst lämpad för din kroppstyp. Till exempel "klaff" ser från 1920-talet plattare ett pojkaktigt siffra, medan kläder från 1950-talet ser bäst på kurvigare silhuetter.

2 Gå till biblioteket. Gamla tidningar är de bästa resurser som du kan använda för att göra dig att få din look exakt rätt. Titta på kopior av Vogue eller andra mode publikationer för att lära sig att sätta ihop en vintage kläder från din valda årtionde.

3 Hitta lokala secondhandbutiker eller vintagebutiker. Du kanske kan hitta utseende från de senaste decennierna på traditionella sparsamhet butiker. För äldre utseende, kolla din lokala företagsregister för butiker som specialiserat sig på retro kläder.

4 Handla online. Många webbplatser erbjuder äkta vintage kläder, eller billigare kopior av vintage stilar. Mångfalden av kläder tillgänglig är en fördel för online shopping, dock, är en stor nackdel att du inte alltid kan vara säker på hur kläderna kommer att passa. Klädstorlekar har inte varit konstant över åren, så var försiktig med att vid beställning på nätet.

5 Sätt ihop allting. Du kan välja att gå all-out, eller bara sätta toner av årgång i dina kläder och accessoarer. En enkel ankel-rem häl kommer att framkalla 1940-talet; sätta den med en knälång kjol och vadderad jacka kommer att placera dig rakt i årtiondet. Det är upp till dig att avgöra vilka vintage look är bäst för tillfället.


  

Kommentar