Mat & Feline urinvägsinfektion

June 10

Mat & Feline urinvägsinfektion


Titta i kattmat gången kan vara överväldigande med alla de olika märken och sorter av livsmedel. Kattmat tillverkare gör kattunge mat, senior mat och även urinvägsinfektion förebyggande mat. Kattägare behöver veta vad det tar att göra en urinvägsinfektion förebyggande mat.

Orsaker till Feline Urinvägsinfektioner

Mikroskopiska kristaller som är gjorda av magnesium, ammonium och fosfat är en av orsakerna till urinvägsinfektioner hos katter. Dessa kristaller kan leda till urinvägsinfektioner om den är ansluten med bakterier. De kan också samla in så sandkorn och förvandlas till en ansluten urinröret i Tomcats eller stenar i urinblåsan.

Sur eller basisk

Vissa grupper föreslår att du använder kosttillskott för att hjälpa till att skapa en perfekt "ph" balans, men ägarna måste iaktta försiktighet. För mycket surhet i en katt urin kan orsaka urinvägsinfektioner enligt hemsidan Vetinfo. Ändå vill ägarna inte vill göra kattens kost rik på alkaliska eftersom detta kan leda till urinblåsan stenar som påpekats av Läkare Foster och Smith Pet Education.com.

korrekta Diet

Ägare kan hitta specialtillverkade livsmedel som bidrar till att förhindra kristallbildning i dessa katter mest mottagliga för dem. Tillverkarna av dessa dieter arbetar för att skapa en balanserad nivå av mineraler som hjälper bildar kristaller. Dessa specialdieter stöd producera mer utspädd urin, så dessa irriterande och potentiellt farliga kristaller är mindre benägna att bilda. Läkare Foster och Smith Pet Education.com anger vissa formler av kattmat inkluderar, men är inte begränsade till Purina CNM UR-formel, Royal Canin Urinary SO, Royal Canin Control och Hill c / d, w / d, och r / d.

rå Diet

Förespråkare av rå diet tillstånd att genom att laga mat avsedd för husdjur, de näringsämnen som förlorade och djuret kommer inte absorbera dem. Det hävdas också att kattdjur är köttätare i naturen och bör få mer kött orgel eller kött från muskler att ha en verkligt balanserad kost. Kymythy R. Schultze, en certifierad klinisk näringsfysiolog och djurs hälsa instruktör, föreslår hugga upp vissa ångad grönsaker i en katt måltid att ge vad det kan ha fått i naturen om ägarna bestämmer sig för att göra sin egen sällskapsdjur. En helhets veterinär kommer att ha förslag på ägare som skapar en sådan diet för deras katt.

kostförändringar

Om ägarna väljer att konvertera till specialiserad kibble eller obearbetade kost, bör de gradvis göra ändringen under en period av tio dagar. De bör börja genom att blanda lite av det nya fodret i det gamla mat. Som varje dag går lägga lite mer av den nya maten och mindre av det gamla. Om de väljer att gå med torrfoder, bör de se till att en måltid är våtfoder för att underlätta extra fukt. Hursomhelst, bör ägare ger alltid färskt, rent vatten. En katt blir mer fukt är viktigt för urin problem förebyggande.

Tecken på vattenkastningsbesvär

När en katt är att ha urinvägsproblem, kan det undvika att använda kattlådan, välja att spraya utanför lådan. Det kan försöka gå i en diskho eller badkar. Djuret kan också försöka hitta coola platser som kakel eller badkar för att urinera. Om blod är i urin eller djuret ansträngande att urinera med liten eller ingen produktion, är det dags att se familjen veterinär omedelbart. Antibiotika kan behandla en infektion, medan en pluggade urinrör eller stenar i urinblåsan kan kräva omedelbar operation.


  

Kommentar