Hur man rengör Glasögon med Windex

March 26



Ordentlig rengöring är viktigt för att förlänga livslängden på dina glasögon. Rengöring tar bort smuts och partiklar uppbyggd som orsakar dina glasögon blir grumlig och repad. Regelbunden rengöring sessioner ger också tid att inspektera dina glasögon för skador som chips, sprickor eller lösa skruvar. Även om det finns många glasögon specifika rengöringsmedel på marknaden, kan du också rengöra dina glasögon med ett fönster renare, såsom Windex.

Instruktioner

1 Skölj glasögon under rinnande vatten. Sköljning innan rengöring med Windex och torkning med en trasa avlägsnar smuts och partiklar som kan repa linserna när gnuggas. Håll dina glasögon med tinningarna och kör varje lins, fram och bak, med varmt vatten.

2 Ta dina glasögon vid bron. Spraya insidan och utsidan av varje lins med Windex.

3 Wrap putsduk eller annan mjuk, icke-shedding trasa runt en lins och torr genom att gnugga fram och tillbaka över linsen. Gnid försiktigt men bestämt att ta bort smuts utan att skada glasögon. Upprepa för den andra linsen.

4 Rena åsar och sprickor med en bomullstops indränkt i Windex.

5 Torra glasögon. Den mest skonsamma metoden för torkning är att skaka överflödigt vatten bort över ett handfat och låg på en mjuk trasa för att lufttorka. Om tiden inte tillåter, torra glasögon genom att försiktigt torka med en torr putsduk eller lägga glasögon på en handduk och använda en fön på den lägsta inställningen.

6

Tips

  • Förvara glasögon i ett linsetui när du inte bär dem för att förhindra smuts och skador.
  • Tvätta händerna före rengöra glasögon.
  • Torka inte glasögon med pappersprodukter såsom servetter, pappershanddukar eller toalettpapper som dessa material innehåller träpartiklar som kan repa linserna. Dessa material har också en tendens att lämna fibrer bakom.
  • Använd inte varmt vatten för att skölja glasögon. Hett vatten kan varp ramar.

  

Kommentar