Hemlagad Blue Jean Kjolar

March 26

Hemlagad Blue Jean Kjolar


När ett par jeans blir sliten eller rivas under knäet, det finns ingen anledning att kasta ut dem. Gamla jeans kan lätt förvandlas till en fashion-forward denim kjol stil till din egen personliga smak. Genom att lägga till några utsmyckningar och färgstarka tyger, kan du skapa en kjol för att matcha den nuvarande trenden, återvinna en oanvänd par jeans och spara pengar för din nästa stora garderob köp.

Återvinn Jeans

Välj ett par gamla jeans som passar löst runt höfterna och midjan. Tätt åtsittande jeans rekommenderas inte. Sätt jeans och placera ett stift på plats på benet där du hoppas att sy fållen på kjolen. Om ni vill göra en minikjol, placera stiftet högst tre inches under grensömmen på jeans. Låt en tum av extra tyg på fållen att sy en fåll.

Klipp och Rip Jeans

Skär jeans benen av under fållen där du placerat stift. Håll jeans ben, som du kan välja att använda jeans för att fylla utrymmet i kjolen senare. Vänd jeansen ut och in och använda en sprättare eller par små sax för att klippa stygnen i sömmen som löper från insidan vristen till grenen på båda benen. Ta bort alla stygn på framsidan av jeans tills du når blixtlåset. Ta bort de nedersta tre inches av sömmar på baksidan av jeansen.

Sy, Sy, sy

Vänd jeans ut rätsidan och jämna ut dem platt över arbetsytan. Ta två flikar av tyg i grenen och överlappar dem. Se till att det inte finns några knölar eller bulor. Nåla fast. Klipp bort överflödigt tyg. Vänd jeansen ut och sy de två sidorna av kjolen tillsammans i mitten. Sy ihop de överlappande sidorna av tyget tills sömmarna inte längre gå samman. Du kommer att se en tom, triangel-format utrymme på framsidan av kjolen.

Lägg till och Försköna

Använd överflödigt tyg från cut-off ben jeansen att fylla triangeln utrymmet i kjolen. Om du väljer att försköna jeans med en färgglad tyg, förfoga över oanvända byxben och placera tyget i triangeln utrymmet. Vänd jeansen ut och in och sy triangeln på framsidan av kjolen från insidan så sömmen är dolt. Vik botten av kjolen uppåt en tum och sy fållen. Lägg till knappar, band och fläckar av tyg som önskas.


  

Kommentar