Hur man frysa Gouda ost

October 26

Hur man frysa Gouda ost


Några av de bästa erbjudandena på gouda kräver konsumenten att köpa stora mängder av osten. Det finns ofta inget behov av att använda alla osten omedelbart, men lagra gouda ost kan ibland vara skadligt för osten. Lyckligtvis kan lagra gouda ost göras framgångsrikt, med några försiktighetsåtgärder.

Instruktioner

1 Skär osten i sektioner som inte är större än 1/2 pund med hjälp av kniv. Se till att delar kapas till former som passar lätt in i en zip-top väska.

2 Placera varje del av ost i en separat påse. Varvid varje väska, vik påsen runt osten för att tvinga ut så mycket luft ur påsen innan förslutning av påsen stängs.

3 Frysa osten i steg om 20 minuter. Mellan varje ökning med frysning, låt osten stå i 5 minuter vid rumstemperatur. Detta kommer att bidra till att förhindra iskristaller från att bildas inuti ost och förstöra texturen. Upprepa denna procedur minst sex gånger innan de lämnar osten i frysen för gott.

Tips

  • Även frysning osten i steg som föreslås ovan kan hjälpa vakt mot sönder, gouda ost, en gång frysta, är oftast bara bra för matlagning och bakning behov.
  • Var mycket försiktig med hjälp av en kniv för att skära din ost.
  • Om du använder en kniv på gouda ost efter att det har varit fryst, se till att låta osten tina lite innan du skär det, så att det hårda struktur leda till att du misshandla kniven.

  

Kommentar