Massageoljor & Therapy Bath för hundar

October 21

Terapi bad och massageoljor är inte bara för människor. Du kan ge din hund alla fördelarna med eteriska oljor som du använder själv. Gör din egen schampo för det hårt arbetande hund, eller bara en som gillar att spela som det arbete, kommer att hjälpa till att hålla sina muskler smidig och deras hud och päls frisk.

Vad är eteriska oljor?

Du kan köpa eller göra egna eteriska oljor från naturliga ämnen som växter och träd. Att få oljan måste koka olika delar av växten eller trädet såsom blad, stjälkar, knoppar eller rötter tills oljan blodiglar ut. Olja och vatten kommer inte att kombinera så det är lätt att separera. Bara sila den resulterande vätskan från växtmaterial. Det är lättare att köpa eteriska oljor för din hunds behandling eftersom det tar en hel del växtmaterial att göra några droppar olja. Samtidigt, tar det inte en hel del av den eteriska oljan att göra en lugnande bad, eller massageoljor. Oljan används för massage och bad är en utspädning av eterisk olja. Blandning eterisk olja med en gnugga förening som KY gel eller vanlig massageolja, skapar en terapeutisk olja eller bad mix.

typer

De mest vanligen använda massage och terapi oljor är lavendel, morot frö, myrra, geranium, romersk kamomill, mejram, och söt orange. En enda droppe till några uns av massageolja, eller i badvattnet är tillräckligt för att skapa en lyxig och helande blandning.

användningar

Terapi bad fungerar bra för att slappna av musklerna från ansträngande aktiviteter. Om du tränar din hund för sporter som flyball, agility, schutzhund eller SAR (sök och räddning), koppla honom med lugnande bad regelbundet för att undvika över ansträngning.

preparat

Oljor fungerar bra blandat med vanlig massageolja för att gnugga in anbud muskler - för hundar, de fungerar bäst som ett bad terapi tillsats. Oljorna arbeta för att slappna av musklerna, bli av med loppor, hot spots eller andra medicinska skäl, och även göra en bra valp schampo. Blanda ett schampo av några droppar vardera av valeriana, vetiver, petitgrain, mejram och sötapelsin med 8 oz av naturlig hund schampo, för lugnande ömma muskler. För en medicinsk terapi bad för att bli av med loppor använda 4 droppar av salvia, 2 citronella, och 8 pepparmint med 4 droppar citronolja tillsammans med 8 oz av naturliga hund schampo. För en mild valp schampo för regelbunden användning mix 2 droppar ros extrakt, 5 droppar geranium, 2 ylang, 2 droppar av kamomill, 5 petitgrain, läggas till 8 oz naturlig hund schampo.

Försiktighet

Använd inte oljeblandningar på små eller medel hundar mindre än 8 veckor gamla. Undvik att använda några oljeblandningar på små hundar yngre än 10 veckor. Sluta använda någon olja om din hund byxor, dreglar eller uppvisar andra nödsignaler.


  

Kommentar