Arbetsbeskrivning för en importör och distributör av vin

October 11

Arbetsbeskrivning för en importör och distributör av vin


Marknaden för importerat vin i USA växer snabbt. Även om detta ger möjligheter för människor att komma in på marknaden, har det också ökat mängden av konkurrensen och utan tvekan, den kunskapsnivån hos de inblandade. Detta innebär att det är viktigt att förstå allt som är involverad i verksamheten innan man inrättar som importör eller distributör av vin. Det kan låta som en glamorös jobb innebär resor, god mat och vin, men det finns en hel del hårt arbete som krävs om du vill göra en levande på detta område.

importera

Både importör och distributör av vin är steg i kedjan mellan odlaren av druvorna och konsumenter, allmänheten. Importera vin inte innebär interaktion med konsumenten, men med producenter, transportörer och distributörer. Kapitalkraven för att köpa och importera vin i tillräcklig bulk att vara konkurrenskraftiga kan vara ganska betungande. Du behöver tillräcklig mängd och val att övertyga distributören att han kan köpa en kvalitetsprodukt från dig till ett rimligt pris. Vissa importörer nu göra några marknadsföring av deras utbud av viner, för att lindra distributörerna av en del av trycket av att hitta köpare. Detta är ett sätt att särskilja sina produkter och tjänster från många andra tillgängliga och därför locka distributörer att handla med dem.

distribuera

Distributören är, återigen, en mellanhand i leveranskedjan. Han tar vinet från importörer och finner kunder, ta en vinst från att köpa och sälja priser. Detta innebär att han måste hitta viner som är bra kvalitet och värde och är lätt säljbar. Det är inte i hans intresse att ha ett lager av vin som sitter i ett lager samlar damm. Han behöver omsättning. Hans kundbas är typiskt vin butiker, restauranger och andra företag, snarare än allmänheten. Det finns ingen anledning att ha en stor mängd kapital för att ställa upp som en distributör, kommer din försäljning förmåga och kompetens att vara mycket viktigare.

förordningar

I USA, ett av de största problemen som importörer och distributörer står inför är mycket pappersarbete och förordningar. Vid slutet av förbudet reglerna försäljning och distribution av alkohol bestämdes av de enskilda staterna, inte den federall regeringen. Detta innebär att om du vill sälja vin i 20 olika stater är chansen stor att det kommer att finnas 20 olika regelverk att följa. Importlicenser, som tilldelas av alkohol- och tobaksskatten och Trade Bureau, är inte lätt att få tag på och kräver en hel del underlag.

Kan du göra båda jobben?

Det finns nu en trend för större importörer av vin att göra åtminstone en del av sin egen distribution. För att ställa upp ett företag från grunden för att utföra båda rollerna skulle dock vara en utmaning. Mängden kapital som krävs för att köpa tillräckligt vin så att du kan göra konkurrenskraftiga priser är ganska stor, och resa utomlands för att se producenterna skulle strida mot behovet av att marknadsföring till potentiella kunder i de områden där du försöker göra din försäljning. Fördelarna är främst ekonomiska, eftersom marginalerna kan du ladda genom att styra två steg i försäljningsprocessen skulle ökas kraftigt.


  

Kommentar