Hur man tar bort fett från en hund hår

August 2

Hur man tar bort fett från en hund hår


Hundar älskar att ta en tupplur i skuggan under familjens bil då och då. Men det tar bara en liten pöl av fett för att göra en enda röra av en hunds päls. Det är viktigt att få ut det direkt. Hundar kan försöka själv brudgum, slickar fett, och potentiellt förgifta sig. Fett kan vara brandfarliga också, så dröj inte i avfettning pooch så fort du märker fläckarna.

Instruktioner

1 Blanda en del majsstärkelse till en del babypuder. Strö rikligt på fettet i hundens päls. Det kan finnas fettfläckar som inte är lätt synliga i pälsen, så en del av håret och strö pulvret djupt in i pälsen. Undvik att täcka huden om det inte finns fett syns på huden.

2 Borsta pulvret ur pälsen med den robusta borsten. Detta bör ta bort fettet. Om hunden är extremt fet kan du behöva upprepa processen. Borsta och kamma pulvret tills pälsen upphör att känna fet. Får inte pulver i hundens ögon, öron, mun eller näsa.

3 Kör ett bad eller förbereda duschslangen för en våt bad. Använd varmt men inte hett vatten. Skölj hunden ordentligt för att få den återstående pulvret ut. Du kommer förmodligen fortfarande känner rester av fett. Applicera avfettning schampo eller en fett skär diskmedel vätska.

4 Arbets schampo eller skålen vätska i pälsen, massera mycket noggrant. Fortsätt att schampo så länge hunden kommer att stå stilla. Skölj noggrant, företrädesvis med trycket av dusch slangen, men om det inte finns, skölj med många kannor varmt vatten.

5 Torka hunden och kamma pälsen. Om allt fett inte tas bort, upprepa torrschampo igen, med mindre pulver. Borsta ut. Stoppa grooming men titta på hunden. Om det själv hästskötare, se till att det inte slickar en fett fläck du missat.

6 Kontrollera hunden efter pälsen är helt torr. Om det fortfarande finns fett, upprepa den våta bad. Låt hunden vila och spela mellan bad. Om det behövs en andra våt bad använder pH-balanserad schampo i stället för fett skär diskmedel flytande på grund att använda för mycket maträtt vätska kan torka ut hundens hud.

Tips

  • Om hunden är alltför fet för att ta bort fettet med denna metod tar det till en professionell groomer. Rådfråga veterinären om hunden har fett i sin ögon, öron, näsa, mun eller könsorgan eller om du tycker att det har intagit fett.

  

Kommentar