Tidsskillnaden mellan Tyskland och Singapore

June 12

Tidsskillnaden mellan Tyskland och Singapore


Kommersiell verksamhet spänner över kontinenter och tidszoner i den moderna globala affärsmiljön. Företagsledare ordna samtal eller videokonferenser mellan Tyskland och Singapore måste räkna ut tidsskillnaden mellan de två länderna noggrant. En enkel beräkning gör att du kan konvertera tiden i ett land till tiden i den andra.

Tyskland och UTC

Liksom 31 andra länder i Centraleuropa, hela Tyskland observerar centraleuropeisk tid eller CET, under vintermånaderna. Den här gången är en timme före Coordinated Universal Time eller UTC, vanligen kallad Greenwich Mean Time. Under 2011 CET fortsatte från början av året fram till 02:00 på mars 27. Det börjar igen vid 03:00 på Oktober 30. I den tidigare och den senare delen av året, därför är en tid i hela Tyskland timme före UTC.

Sommartid i Tyskland

Under sommarmånaderna, de europeiska länder som iakttar CET övergång till centraleuropeisk sommartid, eller CEST. Detta är en sommartid åtgärd som går klockan med en timme. Under 2011 CEST började vid 02:00 den 27 mars och avslutas kl 03:00 den 30 oktober Som ett resultat, från slutet av mars till slutet av oktober, klockor i Tyskland är två timmar före UTC.

Singapore och UTC

Singapore har sin egen tidszon, Singapore tid, eller SGT, som är åtta timmar före UTC. Eftersom från och med 2011, inte Singapore inte fungerar sommartid, detta åtta timmars skillnad mellan SGT och UTC förblir konstant under hela året.

Tidsskillnaden mellan Tyskland och Singapore

Att räkna ut tidsskillnaden mellan Tyskland och Singapore, först fastställa om Tyskland är på CET eller CEST. Under 2011 fram till mars 27 och från 30 oktober och framåt, är CET observeras. Under dessa månader, tidsskillnaden mellan Tyskland (UTC 1) och Singapore (UTC +8) innebär att Tyskland är sju timmar bakom Singapore. Så under CET, när det är 11:00 i Singapore, är det 4:00 i Tyskland. Men mellan dessa datum, under CEST, klockor i Tyskland är inställda på UTC 2 medan de i Singapore kvar på UTC 8. Därför är Tyskland bara sex timmar efter Singapore. Under CEST, när det är 11:00 i Singapore, är det 5:00 i Tyskland.


  

Kommentar