Söt löksås Ingredienser

May 1

Söt löksås Ingredienser


Söt löksås är en sås som har variationer över hela världen. En särskild version av söt löksås har ökat i popularitet, sannolikt på grund av två faktorer. Faktor en är utan tvekan dess smak. Faktor två är att en välkänd restaurangkedja har använt det på smörgåsar och försöker pracka på det som en låg kalori sås som är ett bra alternativ för viktminskning. Ingrediensförteckningen för två tredjedelar kopp såsen är lång, men de flesta är vanliga i kök pentryn.

Löken

Receptet efterlyser malet vit lök. En liten vit lök bör göra, eftersom för den kvantitet av denna speciella recept, kocken kräver endast en matsked.

Citronen

Köpa en citron. Det behöver inte vara för stor. Allt som behövs är en fjärdedel tesked citronsaft. Flaska citronsaft kan användas, men inget slår färska grejer.

Resten

Bortsett från löken själv och citron, resten av ingredienserna finns färdiga för användning i antingen flytande eller pulverform. Bara i enlighet därmed. Dom är:

1 msk rödvinsvinäger
2 tsk vit destillerad vinäger
1 tsk balsamvinäger
1/2 kopp ljus majssirap
1/8 tsk salt
En nypa eller några vändningar färsk spruckna svartpeppar
1 tsk farinsocker
1 tesked kärnmjölk bakning mix
1/8 tsk vallmofrön
En nypa vitlökspulver (färsk och mycket fint hackad vitlök kan ersättas)

blandning

Blanda alla ingredienser i en skål. Värme till en koka på spisen eller i en mikrovågsugn, med hjälp av en mikrovågsugn skål. När kokande, vispa såsen aggressivt; ställ åt sidan för att svalna. Det är allt. Njut av!


  

Kommentar