De bästa förutsättningarna för att Håll Skalade äpplen från Ändra färg

October 18

De bästa förutsättningarna för att Håll Skalade äpplen från Ändra färg


Även den ivrigaste apple eater ofta tacka nej till ett äpple om det har börjat brun. Browning är en naturlig kemisk reaktion som äpplen och många andra frukter genomgår en gång fruktens köttet kommer i kontakt med syre. Men det finns flera sätt att hämma denna process när de förbereder eller servering äpplen.

Förbered omedelbart före servering

Det enklaste sättet att undvika en brun äpple är att förbereda frukten så nära servering tid som möjligt. Diners är mindre benägna att lägga märke till den lilla bruna nyans som först visas, till skillnad från ett äpple skiva som är helt missfärgad.

Håll Oxygen bort från Apple

Eftersom syre är en katalysator för bryning, hålla syre borta från exponerade äpple kött är en självklar lösning. Emellertid är det inte nödvändigtvis den enklaste lösningen att exekvera. Visst, om en vakuumtätningsanordning är tillgänglig, kommer det att utföra uppgiften väl. Annars linda frukten i plastfolie eller placera den i en plastpåse och försöka pressa ut så mycket som luft som möjligt och samtidigt täta den. Förvaring av äpple i en lufttät behållare inte kommer att vara särskilt användbart eftersom det inte är hopfällbar. Försegling av behållaren kommer fälla lite luft med frukten.

Behandla Apple med ätbara syran

Ett enkelt sätt att stoppa bryning är att tillämpa en ätlig syra, som citronsaft eller surgjort vatten. Surgjort vatten är bara en syra blandas i vatten. Ett antal ätbara föremål innehåller syra. Men eftersom syran kommer att beröra en delikat, färska livsmedel, bör den ha en liknande ursprung. Citronsyra, från citroner eller limefrukter, är perfekt för detta. Tillämpa raka citronsaft kommer att fungera bra, men kan ge en alltför stark citron smak för vissa eaters. Alternativet är att blanda två matskedar av juice i en liter vatten. Lätt tillämpa blandningen till Apple köttet. Inte bry sig om att applicera syran till äpplet huden, om någon hud kvar på frukten. Huden inte brun.

Lägg äpplena till en maträtt med Dressing

Ett antal rätter som innehåller äpplen innehåller också någon typ av förband eller krydda som kan stoppa bryning. Waldorfsallad och tonfisk sallader är perfekta exempel på denna typ av maträtt. Hackade äpplen verkar färskt i flera dagar efter styckning när lätt täckt av majonnäs, yoghurt, gräddfil eller salladsdressing.


  

Kommentar