Hemlagad frukt Läder

April 24

Frukt läder är en välsmakande, sega, torkad frukt mellanmål som tilltalar både barn och vuxna. Torkningen koncentrerar smak av frukt och gör det lätt att rulla upp frukten läder och ta det camping, packa det i en matlåda, eller bära den i en väska för en snabb och hälsosamt mellanmål. Hemlagad frukt läder är lätt att göra och ett bra sätt att bevara överskott av frukt medan det är i säsong.

förnödenheter

Du kommer att behöva ungefär två koppar frukt för varje 13-tums-by-15-tums ark av frukt läder. Alla typer av färsk, konserverad eller fryst frukt kommer att fungera. Du kan använda en typ eller en kombination av frukter. Om du har ett livsmedel dehydrator, behöver du plastbrickor för att passa just din modell eller plastfolie. För ugnstorkning, behöver du cookie blad som har en kortsidan och plastfolie. Övriga poster inkluderar citronsaft eller askorbinsyra för att förhindra ljusa frukt från bryning; socker; kryddor som muskot eller kanel, majssirap eller honung att söta frukten läder, om så önskas; och nonstick matlagning spray. Du behöver också en mixer, matberedare eller matkvarn att puré frukt och en ugn eller mat dehydrator.

Förberedelse

Tvätta, hacka och skala frukt och ta bort eventuella frön eller gropar. Tina fryst frukt och avlopp konserverad frukt, men hålla juicen. Mos den förberedda frukten tills den är slät, tillsätta den bevarade saft till konserverad frukt, om det behövs, för att få det till konsekvens av äppelmos. Smaka på frukt för att se om det är söt nog, och lägg din valda sötningsmedel och kryddor som önskas. Sprid plastfolie smidigt på cookie blad eller dehydrator eller placera plastarken i dehydrator. Spraya plast med nonstick matlagning spray och häll 1/8-tums lager av fruktpuré jämnt på ytan.

Torkning

Placera frukt i ugnen på 140 grader; du kan behöva stötta dörren öppen och använda en ugn termometer för att hålla rätt temperatur om ugnen inte har en inställning som låg. Om du använder ett livsmedel dehydrator, sätta facken på och ställa in temperaturen till 140 grader. Det tar cirka 18 timmar att helt torka frukten läder i ugnen, och cirka 7 timmar i en dehydrator. När frukten läder är torr, bör du kunna trycka på någon plats i frukten läder utan att lämna en fördjupning. Skala frukt läder från plasten när det är gjort, rulla eller vika frukt blad, och sedan placera den i en plastpåse eller packa om i plast för förvaring. Frukt läder kommer att hålla i upp till en månad vid rumstemperatur eller kan lagras i ett år i frysen.


  

Kommentar