Hur man gör keso

June 6

Hur man gör keso


Färskost är en mjuk, kokt ostmassa ost som har sitt ursprung i östra och centrala Europa. Till skillnad från många andra ostar, är keso låg fett och kolhydrater men mycket protein, vilket gör det till ett populärt mat bland bantare. Dess mjuka konsistens och relativt intetsägande smak gör det också idealisk för spädbarn och småbarn. Keso kan lätt framställas i hemmet och kommer att hålla väl i kylskåp i upp till en vecka.

Instruktioner

1 Värm mjölken i en kastrull till 190 grader Fahrenheit. En termometer kommer att säkerställa du når rätt temperatur, men det kan också åstadkommas genom att stänga av värmen precis innan mjölken börjar koka.

2 Tillsätt vinäger till mjölken (du kan ersätta citronsaft för vinäger). Låt blandningen svalna. Du kommer nu att se den varma mjölken separeras i ostmassa och vassla.

3 När blandningen är sval, dränera bort vasslen med hjälp av ett durkslag och kasta. Vasslen är den återstående vätskan.

4 Häll ostmassan i en skål. Tillsätt salt säsongen keso. Du kan äta osten omedelbart eller förvara i en sluten behållare i kylskåpet för senare användning.

Tips

  • Återanvända vassle i brödtillverkning när receptet kräver vatten.
  • Lägg en tesked vispgrädde till keso för en tjockare konsistens.
  • Lägg hackad gräslök, persilja eller färsk frukt, som ananas, för att förbättra smaken.
  • Får ej frysas.

  

Kommentar