Hur man introducerar en kattunge till Mitt Livlig hund

July 3

Hur man introducerar en kattunge till Mitt Livlig hund


Din hund och din katt behöver inte vara fiender, speciellt om kattungen växer upp med din hund. En alltför upphetsad eller energisk hund kan vara skrämmande för en kattunge, dock, och kan även vara en fara för den om den försöker att spela grovt eller jaga och "jaga" kattungen. För att uppmuntra vänligt samspel mellan de två, göra sina inledande möten som lugn och givande som möjligt.

Instruktioner

1 Öva din hunds grundläggande lydnad färdigheter innan föra kattungen hem. Försök att planera tillräckligt långt i förväg för att tillbringa en eller två månader att borsta upp på kommandon som "ner", "sitta", "lämna det" och "komma". Dessa kommandon är din mest värdefulla verktyg för att hålla en excitable hund lugn kring en ny kattunge. Håll träningspass varje dag och alltid belöna din hund för att lyda kommandot.

2 Inringa din nya kattunge till ett enda rum under de första dagarna hemma med en baby grind över rummets dörr. Ta ut i resten av huset bara när din hund är utanför. Ge mat, vatten och en låda för din kattunge. Denna inneslutning kommer att ge det tid att anpassa sig till sin nya omgivning i fred, samtidigt som det blir överväldigad av storleken på ditt hem. Det kommer också att ge dig möjlighet att övervaka all samverkan mellan din hund och din kattunge, och förhindra oavsiktliga (och okontrollerade) möten.

3 Sätt din hund i koppel och gå den till baby grind flera gånger om dagen. Belöna det för att vara nyfiken, men lugn och vänlig när det ser kattungen på den andra sidan av grinden. Använd behandlar såsom ost eller korv för att visa det att kattungen närvaro i hemmet är en positiv upplevelse.

4 Fråga din hund att sitta eller ligga ner om det börjar bli upphetsad (titta för att hoppa, gnälla, bark eller dra i koppel). Belöna det om det lyder och helt enkelt ta bort den från området om det inte gör det. Sätt din hund utanför eller stänga dörren för kattungen rum när du inte övervaka introduktioner.

5 Belöna din kattunge med kött, tonfisk eller ost om det kommer till grinden för att undersöka din hund. Använd dessa godsaker för att lära den att hunden inte är en skrämmande eller negativ sak. Inte tvinga interaktion. Om din kattunge döljer, försök igen senare.

6 Flytta din kattunge till en större, mer öppet rum som vardagsrummet eller köket. Håll hunden i koppel, men låta dem vara i rummet tillsammans. Belöna både hunden och kattungen för vistas lugn. Om din hund blir alltför upphetsad och kattungen blir nervös, försöka distrahera din hund med en "sitta", "ner" eller "lämna det" kommandot. Belöna det för att lyda. Om det fortsätter att hoppa, gnälla eller tjata kattungen, ta antingen kattunge eller din hund från rummet.

7 Låt din hund och kattungen att möta när din hund är inte i koppel. Vänta tills din hund är alltid lugn i kopplet när kattungen är nära innan du försöker detta steg. Belöna din kattunge och din hund för att vara lugn och vänlig mot varandra. Separera dem om din hund blir för upphetsad spelar för grovt eller försöker jaga din kattunge.

Tips

  • straffa aldrig din hund för att bli upphetsad runt kattunge. Försök att lugna ner den med ett kommando och en behandling, eller ta bort den från området. Låt inte din hund för att bilda en förbindelse mellan kattunge och straff, eller det kommer att fortsätta att vara glada (och kan bli aggressiva) när de är tillsammans.

  

Kommentar