Hur man gör frukt läder i Microwave

April 15

Hur man gör frukt läder i Microwave


Frukt är en viktig del av en balanserad kost och ett bra alternativ till godis. Torkad frukt och frukt läder koncentrera sötma av frukt, är lätta att lagra och är bra för backpacking. Använda mikrovågsugnen för att göra frukt läder eliminerar lång torktid eller skrymmande dehydrators. Mixa och matcha favorit frukter att lägga spänning till brun väska luncher eller att hålla till hands för en snabb pick-me-up mellanmål.

Instruktioner

1 Tvätta, skala och grop frukten. Bra val för frukt läder är äpplen, blåbär, bananer, persikor eller päron. Björnbär och hallon kan användas, men fröna kan påverka texturen hos den färdiga produkten. Höga sura frukter som ananas kan påverka konsistensen av den torkade läder.

2 Mos frukten. En elektrisk mixer fungerar bra för det här steget, men du kan använda en handvevade mat kvarn istället. Frukten måste malas till små partiklar. Purén bör vara fuktig nog att hälla lätt, men bör inte vara alltför blöt. Kommersiell äppelmos är rätt konsistens. Socker eller honung kan tillsättas om så önskas.

3 Placera ett skikt av plastfolie på en mikrovågsugn säker platta. Sprida frukten i ett tunt skikt på plastfolie.

4 Höj plattan i mikrovågsugn genom att placera den på en tallrik som vänds upp och ner. Mikrovågsugn på 50 procent effekt för fem minuter eller tills puré inte längre är klibbigt. Om det är fortfarande lite klibbig i mitten, fortsätter att mikrovågsugn i 25 sekunder skurar. Titta blandningen noga för att se till att det inte brinner.

5 Tillåta frukten läder för att härda vid rumstemperatur över natten. Rulla ihop färdigt läder i sin plastfolie. Den kan lagras vid rumstemperatur under upp till en vecka.

Tips

  • Bananer och äpplen gör stor frukt läder.
  • Lägg kanel eller andra fruktvänliga kryddor för mer intressanta smaker.
  • Om din lagringsmiljö är fuktig, titta färdiga skinn för mögel. Fukt kan förkorta lagringstiden.

  

Kommentar