Hur man undviker att bli sjuk under resa i Indien

May 2

Hur man undviker att bli sjuk under resa i Indien


Vare sig du är ute efter att se historiska platser som Taj Mahal eller hoppas att se en vild tiger i djungeln i Indien, det finns något för alla i Indien. Det är viktigt att komma ihåg dock; Indien är ett land i tredje världen och dess nivå av renhet är mindre än de flesta utvecklade länder. En resenär måste vidta åtgärder för att säkerställa hans hälsa vid besök. Genom att göra rätt förberedelser och följa några enkla riktlinjer kan resenärer att minska risken för att bli sjuk under sin vistelse.

Instruktioner

Förberedelserna för resor

1 Besöka en läkare som specialiserat sig på resor 4 till 6 veckor innan avresa till Indien för att få vaccinationer och mediciner som behövs för att förebygga smittsamma sjukdomar som finns i landet. Detta är särskilt viktigt om du touring mer lantliga delarna av Indien, där tillgången till medicinsk hjälp är begränsad.

2 Packa en leverans av over-the-counter mediciner och förnödenheter såsom anti-diarré och magbesvär medicinering, samt smärta / feber förminsknings, antihistaminer, avsvällande medel, sjösjuka medicin och en välsorterad första hjälpen-kit. Läkemedel finns tillgänglig genom de flesta större hotell i Indien men det är ofta under olika namn. Ta med egen för att säkerställa kvaliteten och ordentliga instruktioner för dosering.

3 Packa en tillförsel av icke-aerosol bugg spray för att förhindra mygga födda sjukdomar såsom denguefeber. Även i de större städerna i Indien finns myggor överallt. Se till att du omfattas av antingen kläder eller att du har använt insektsmedel.

4 Packa antibakteriella våtservetter och handsanitizers att använda ofta när man är i Indien. Badrum med tvål är inte alltid tillgängliga för att tvätta händerna så bär din egen är att rekommendera. Dukarna är också användbara för rengöring tabeller före måltider eller andra ytor du kommer i kontakt med.

5 Kontakta ditt försäkringsbolag för att se om du har internationell sjukförsäkring. Även om de flesta större städer i Indien har privata sjukvårdsinrättningar för att behandla mindre sjukdomar billigt, kan en mer allvarliga sjukdomar kräver evakuering till Singapore eller annan internationell stad. Vet innan du går vad din täckning är i en nödsituation.

Guidlines medan i Indien

6 Drick inte något vatten från kranen, inklusive isbitar. Dricka mineralvatten från en fabrik förseglad flaska. Om tätningen på flaskan är trasig, inte konsumera det. Undvik att använda kranvatten för att borsta tänderna; buteljerat vatten bör användas i stället.

7 Dricker bara drycker som kommer i slutna behållare med undantag för varmt te och kaffe. Undvik färska fruktjuicer eftersom man aldrig vet var saften bereddes. De flesta hotell och restauranger erbjuder ett urval av konserverade juice, läsk och kalla te för gästerna.

8 Ät bara på restauranger som rekommenderas för dig och undvika att äta på gatuförsäljare. Beställ din mat på menyn så det är nyberedda och du behöver inte oroa dig för hur länge maten har suttit innan du äter den. Bufféer framställs ofta tidigt på morgonen och hålls varma tills de slutligen konsumeras. Detta kan odla bakterier så det är bättre att äta nylagad mat.

9 Ät inte någon skära färsk frukt eller kalla sallad objekt. Håll dig till frukt som du kan skala själv eller som har sin hud intakt så att du kan tvätta den. Eftersom råa frukter och grönsaker är inte koka innan de serveras, om de inte har rengjorts ordentligt, kan de bära bakterier.

10 Undvik att dricka färsk mjölk eller mjölkprodukter; bara konsumera pastöriserade mjölkprodukter i Indien. Icke-pastöriserade mjölkprodukter kan innehålla bakterier som kan göra dig sjuk.

11 Undvik att vidröra eller petting djur som strövar omkring på gatorna. Oavsett hur söt kattunge eller valp ser kan de bära rabies och det är tillrådligt att undvika all kontakt. Lär barnen denna regel även när de besöker Indien eftersom de är mycket mer benägna att försöka klappa ett djur.

12 Hur man undviker att bli sjuk under resa i Indien

Du kan plocka upp hakmask, stift maskar och andra parasiter genom att gå barfota i Indien.

Alltid bära dina skor när du reser i Indien. Om du tänker till stranden, bära vatten skor både på sanden och i vattnet. Detta hindrar dig från att få parasiter som lever i jorden eller sand och skyddar dina fötter från vassa föremål som kan skära din fot.


  

Kommentar