Substitut för choklad i en choklad Martini

October 6

Substitut för choklad i en choklad Martini


För chocoholics, träffar ingen cocktail plats riktigt gillar choklad martini. Den grundläggande receptet kräver lika delar vodka och creme de cacao, men andra recept använder smaksatt vodka, flera typer av choklad likör och andra smaksatta likörer. En vanlig metod drizzles choklad i ett tomt glas innan det fylls med martini blandning, lägga både smak och designelement. Däremot kan chokladsås bytas med liknande ingredienser.

choklad likör

Om du vanligtvis använder choklad som ett smakämne i din choklad martinis, snarare än som ett sätt att dekorera insidan av glaset, lägga till ytterligare choklad smaksatt likör i stället kommer att leverera den önskade effekten. Du kan lägga till mer av en typ av likör, eller så kan du skapa en mer komplex chokladsmak genom att använda en kombination av olika märken, såsom Godiva och Tia Maria, eller olika smaker av choklad likör, såsom mörk choklad, vit choklad och creme de cacao.

Chokladdryck mix

Om du vill öka chokladsmak av drycken utan att öka den totala alkoholhalt, kan du lösa chokladdryck pulverblandningen i cocktail, istället för att använda choklad sirap. Du kan antingen lägga till den direkt på glaset, eller skaka den med resten av cocktail ingredienser i en Boston shaker innan du häller den i glaset.

rakade choklad

Om du föredrar att använda choklad sparsamt som ett sätt att dekorera insidan av cocktailglas, kan du bara vara ute efter ett alternativt sätt att använda choklad som ett visuellt element. Försök raka tunna band av choklad på toppen av cocktail som en flottör. Alternativt balansera choklad-doppade frukter, såsom jordgubbar eller ananas, på kanten av glaset som en garnering.

sirap Ersättande

Om du söker efter en produkt som har samma viskositet som choklad för dekorativa användning på insidan av glaset, kan du börja med andra smaksatta drycker sirap, såsom jordgubbs eller kaffe. Karamell, smörkola, honung eller lönnsirap kan också användas för att spåra mönster på insidan av glaset innan det fylls med den blandade drycken.

Substitut för Dieters och diabetiker

De flesta livsmedelsbutiker bära låg sockerhalt och sockerfria choklad sirap, ett smart val för dem att räkna kalorier eller försöker undvika spikar i deras blodsocker. Titta efter dessa produkter i kaffegången eller avsnittet naturliga-livsmedel i butiken.


  

Kommentar