Sydafrikanska Turist gåvor

October 7

Sydafrikanska Turist gåvor


Även om alla typer av turister gåva och souvenir objekt kan köpas i sydafrikanska butiker, handgjorda varor speglar kultur och traditioner av Afrika, och är vanligtvis hög kvalitet. Ett besök på en hantverksmarknad kan bilda en minnesvärd del av din semester upplevelse, och genom att köpa hantverk som gåvor, kan turister bidra till att försörja lokalbefolkningen, särskilt i fattiga samhällen på landsbygden.

hantverk

Varje region i Afrika har sin egen traditionell stil av hantverk, och dessa är alla samlade i butikerna och marknaderna i Sydafrika. Träsniderier, såsom figurer, djur och masker, görs hela Afrika och Zimbabwe har specialiserat sig också i täljsten carving. Moçambique hantverkare producerar föremål tillverkade av skalen, och byns kvinnor gör handvävda korgar. Du kan också köpa färgstarka "Tinga Tinga" konstverk från Tanzania, och kohud trummor, som är en specialitet i Uganda. Du kommer förmodligen betala lite mer för hantverk i Sydafrika än om du köpt dem i ursprungslandet, men de är fortfarande relativt billigt.

återvunnet Art

Denna typ av folkkonst inrättades för att hjälpa sydafrikanska aids och HIV drabbade tjäna sitt uppehälle. Skräp, inklusive aluminiumburkar, kapsyler, plast, papper och även gummidäck, återvinns till konstverk och säljs som turist gåvor. Poster som finns är fotoramar, speglar, handväskor och plånböcker, ljusstakar och papier mache skålar, liksom rent dekorativa väggdekorationer och prydnadsföremål.

Smycken

Sydafrikanska Turist gåvor

Färgglada träpärlor är en specialitet för Masai människor.

Färgglada Masai pärlor är en populär turist gåva objekt i Sydafrika. Även om mycket av denna smycken är nu produceras för turistmarknaden, design är fortfarande giltiga, grundad på de lokala kulturella traditioner. Presentartiklar inkluderar halsband, vristsmycken, bälten och kragar. Men om du letar efter en dyrare gåva, stad juvelerare lagerför en mängd olika artiklar tillverkade från lokalt minerade guld och diamanter; eller, för något lite annorlunda, välja tanzanit i stället för diamanter. Denna blå ädelsten finns bara i Tanzania, där det är hand minerade.

Krugerrand

Sydafrika är världens största miner av guld, och Krugerrand är 22-karat kvalitet. Dessa är samlarobjekt, och kan köpas var för sig, monterad i en presentförpackning i mynt uppsättningar av olika valörer, eller till och med i form av smycken, såsom en ring, halsband eller armband charm.

tyger

Färgglada afrikanska tyger, såsom batik och Masai filtar, gör en minnesvärd gåva. Kikois och tanga är de sydafrikanska manliga och kvinnliga versioner av en sarong. I Durban, där det finns en stor indiska befolkningen, kan du också plocka upp autentiska sari tyger.

Vin

Sydafrikanska Turist gåvor

Lokalt producerat vin gör en stor gåva.

Sydafrika är världens sjunde största vinproducerande land, tack vare medelhavsstil klimat runt den södra spetsen av landet. Mest sydafrikanskt vin är vit, produceras av Chenin druva, men produktionen av röda och rosor ökar. Om du väljer en vinprovning dag eller vingård turné som en del av din semester upplevelse, skulle en flaska lokalt vin göra en perfekt närvarande för att ta hem för vänner.


  

Kommentar