Gratis Hem rättsmedel för Mange

February 17

Gratis Hem rättsmedel för Mange


Mikroskopiska buggar eller kvalster som gräver in i en hundens hud kallas "mange". "Demodectic" mange är när små damodex kvalster föröka sig och hundens kropp inte har förmågan att bekämpa dem. "Sarcoptic" mange, även kallad "skabb" plockas upp från en annan hund och är mycket smittsam för både andra hundar och människor.

Tecken på mange innehålla alltför repor, slickar, biter i huden, röd hud och håravfall. Med demodectic mange, kan kala fläckar visas under kroppen, ansikte, hals, huvud, skinkor, ben och runt ögonen. En hund som lider av demodectic mange kan också uppvisa en förlust av energi och minskad aptit.

En veterinär kan typiskt ordinera en paramite dopp eller medicin i svåra fall. Det finns flera huskurer som kan ges till din hund att behandla skabb, är det dock viktigt att ha en korrekt diagnos av en veterinär, så att rätt behandling kan ges.

Vitlök

Kvalster inte gillar svavelföreningar som finns i vitlök. Tillämpa utspädd vitlöksolja topiskt på det drabbade området av hunden. Vitlök fungerar också som en antibakteriell och kan hjälpa till att minimera eventuella bakteriella infektioner som hunden kan ha. Du kan använda lakrits om hunden är känslig för vitlök, enligt hemsidan Natural Dog Health Remedies.

Väteperoxid och Borax

Gör en blandning av 16 uns av en procent väteperoxid och en till två matskedar borax. Tvätta din hund med lösningen. Låt lösningen verka genom att inte torka hunden eller skölja lösning av.

Matlagningsolja

Applicera ett par droppar matolja till fläckar av skabbig hud på din hund. Olja kan hjälpa till att bekämpa irritation i samband med skabb. Matoljan kan mildra vaxartad uppbyggd kvar från kvalster som visas på hundens hud, samtidigt som dödar kvalster i processen.

Tvåligt vatten

Tvätta din hund med såpvatten för att rengöra kvalster bort från huden. Detta kommer också att desinficera huden och hjälper till att stoppa spridningen av mange till andra delar av hundens kropp, enligt hemsidan Mange hos hundar.

Eftervård

Omega-3-tillskott kan ges till hunden efter mange har behandlats för att hjälpa vårdar huden.

Använd en miticide i ditt hem för att se till att kvalster inte reinfect din hund och tvätta din hunds sängkläder i varmt tvålvatten. Var extra försiktig vid rengöring av hundens ägodelar så att kvalster inte spridit sig till dig.

En regelbunden bad rutin kan hjälpa till att läka din hunds fjällande hud.


  

Kommentar