Alaskan Vs. Atlantic Salmon

February 17

Alaskan Vs. Atlantic Salmon


Lax är en näringsrik fisk som är lätt tillgänglig i USA Dess rosa kött kan rökas och serveras kall, men det är tillräckligt mångsidig för att kokas i en mängd olika sätt. Lax kommer från antingen Stilla havet (Alaska) eller Atlanten, och smak och konsistens av fisken varierar kraftigt beroende på var den är fångad.

Varför är lax bra för dig?

Lax är en fet fisk och rik på Omega 3-fettsyror. Dessa syror i viss mån mot att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdom. Food Standards Agency (UK) råder konsumenter att lax ger också en utmärkt källa till vitamin A och D, och tillsammans med de flesta andra sorter av fisk ger ytterligare mineraler i form av jod och selen. Lax inte innehåller höga halter av kvicksilver, oavsett om det är vild eller odlad lax, och därför anses säkert för gravida och ammande kvinnor att äta.

Vad är Alaskan lax?

Alaskan lax, även känd som stillahavslax, är vilda fiskar som leker fritt i strömmarna av Alaska varje år, mycket ofta reser tusentals miles för att återgå till samma ström av deras födelse. När Alaskan lax har gett upphov till, dör de - till skillnad från sina Atlanten kusiner som kan gå på att leka igen. Deras huvudsakliga födokälla är krill, en liten rosa plankton som liknar en räka och ger lax sin rosa kött. Alaskan lax skördas på sommaren och är netto-fångas av fiskare.

Fördelar och nackdelar med Alaskan lax

Alaskan lax matas på naturliga matkällor och inte listad som hotad, men eftersom det är odlad vild det är ofta dyrare än lax och kommer vanligtvis att vara svårt att få när det är säsong. Vild Alaskan laxen är friskare än odlad lax, enligt Environmental Defense Fund, eftersom deras foder är naturligt och inte härrör från, eller behandlas med, konstgjorda kemikalier.

Vad är atlantlax?

Det finns bara en art av lax, som är känd som Salmo salar och kan växa till vikter på upp till 32 kg. Atlantisk lax är hotade, och som ett resultat är affären Atlantic Salmon odlad, därigenom styra siffror och säkerställa deras bevarande. Enligt atlantlax Trust, de flesta av de kommersiella jordbruksföretag är i norra Atlanten, i synnerhet Norge, Skottland och Irland.

Fördelar och nackdelar med atlantlax

Atlantlax mestadels odlad, med endast en liten utrotningshotade atlantlax kvar i det vilda. Jordbruket processer säkerställer att laxen är tillgängliga året runt och inte föremål för säsongsvariationer, vilket gör den tillgänglig och relativt billig, men nackdelen med denna metod är att laxen matas på tobaks mat som enligt Environmental Defense Fund, har pigment sättas för att öka den rosa färgen på fisken.


  

Kommentar