Hur man kan bli av Okänd torkade Tvätt Fläckar

September 12

Som vuxna, vi kan identifiera de flesta fläckar på våra kläder. Vi manövrerade kaffe på vår favorit arbetsskjorta. Vi klev i en lera pöl som var djupare än vi väntat och färgas slagen på våra jeans. Vi lutade mot en nymålad vägg på vår lägenhetskomplex. Men som föräldrar, vi ofta kvar att "skrapa och lukta" fläckar på våra barnkläder för att försöka identifiera de ämnen. När vi ber vår son eller dotter vad de spillts på hans eller hennes tröja, är vi hälsade med en axelryckning och en "Jag vet inte." Prova följande tips för att erövra din hushålls mysterium tvätt fläckar.

Instruktioner

1 Fyll handfat, badkar eller ren bassäng med varmt vatten. Lägga en kopp milt tvättmedel.

2 Låt dra i allt från ett par timmar till över natten. För att avgöra hur länge du ska suga dina kläder, kontrollera fläcken efter två timmar, och om det inte har lyft alls, blöt över natten.

3 Skölj färgade plagg väl efter blötläggning. Om fläcken är borta, tvätta som vanligt. Om fläcken är fortfarande synliga, gå vidare till steg 4.

4 Gör en bakpulver pasta med 6 msk bakpulver och ½ kopp varmt vatten. Använd fingrarna för att täcka fläcken med pastan. Låt verka i en timme.

5 Skölj bort bakpulver pasta. Applicera vinäger direkt till fläcken och skölj. Tvätta som vanligt i tvättmaskinen.

6 Om fläcken fortfarande finns kvar, prova blötläggning det igen i tvättmedelslösning över natten.

Tips

  • Försök att fånga fläckar innan du kastar dem i torktumlaren. Den höga värmen från en elektrisk tork sätter fläcken och gör det mycket svårt, om inte omöjligt, att ta bort.
  • Kontrollera alltid etiketter på kläderna innan blötläggning i varmt eller hett vatten. Om etiketten anger bara kallt vatten ska användas, blöt i kallt vatten och rengöringsmedel i stället för varmt vatten.
  • Testa ett dolt område för färg bleknar innan du använder bakpulver pasta.

  

Kommentar