Hur man lagrar skalad potatis

May 18

Hur man lagrar skalad potatis


Skalad potatis kommer snabbt bli brun om kokta omedelbart eller förvaras på rätt sätt för framtida bruk. Ibland är det nödvändigt att skala potatis en dag eller två i förväg när de behövs, särskilt om du planerar en stor måltid. Du kan lagra skalad potatis i flera dagar eller upp till några månader med rätt förberedelser.

Instruktioner

1 Skala och förbereda potatisen som om du ska laga dem samma dag.

2 Placera potatisen i en stor skål. Täck med is. Fyll skålen med vatten. Sätt på locket på skålen (eller täck med plastfolie) och kylskåp upp till tre dagar. Isen hjälper till att hålla potatisen skarp.

3 Värm ugnen till 350 grader. Skär potatisen i skivor, kuber eller pommes frites. Placera de framställda potatis i ett enda lager på en bakplåt.

4 Baka potatisen i 10 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen och låt dem svalna.

5 Fyll plastfryspåsar med halv kokt potatis och frysa dem. Ta bort dem från frysen som behövs och avsluta tillagningen genom kokning eller bakning.

Tips

  • Djupfrysta halv-kokt potatis kommer att hålla i tre till fyra månader i frysen.
  • Spara potatis vatten från kylskåps lagrade potatis för användning i hembakat bröd och nudlar. Suppleant lika mängder potatis vatten för vätska som kallas för i receptet. Vattnet kan förvaras i kylskåp i upp till 14 dagar.
  • Scalloped, gratinerad eller skillet frites är bra recept för halvfärdiga, fryst potatis. De kan hållas på plats för en snabb och enkel sida skålen.

  

Kommentar