Hur man lagrar Ginger vitlökspasta

September 21

Hur man lagrar Ginger vitlökspasta


Ingefära och vitlök är vanliga smaker i indiska köket. För att undvika behovet av peeling, skivning och förbereda färsk ingefära och vitlök varje gång du vill laga indisk mat, göra eller köpa en ingefära vitlök pasta. En burk av denna pasta kan vara en bra investering även om du inte laga indisk mat ofta; du kan förvara den i flera veckor i kylskåp eller flera månader i frysen.

Instruktioner

1 Sked ingefära vitlök klistra in i ditt glas eller plastbehållare. Använd sked för att pressa pastan i behållaren ordentligt. När du gör detta, försöka frigöra stora luftbubblor eller fickor från behållaren.

2 Placera locket på behållaren och försegla det säkert, vilket gör det så lufttät som möjligt. Om locket inte lufttät eller om du har förlorat den, täcka behållaren tätt med plastfolie och försegla med ett gummiband i stället.

3 Sätt behållaren i ditt kylskåp om du kommer att använda ingefära vitlök pasta inom två till tre veckor. Placera behållaren i frysen om du inte gör det. Ingefära vitlökspasta kommer att behålla sin smak för flera månader i frysen.

Tips

  • Separera ingefära vitlök pasta i mindre portioner och frysa dem individuellt för bästa resultat. Detta gör att du inte behöver tina och frysa pastan flera gånger. Istället kan du helt enkelt ta bort en del från frysen när du vill använda den.

  

Kommentar