Vad är det bästa sättet att rengöra en läder Riding Jacket?

February 2

Läder ridning jackor kräver regelbunden rengöring för att hålla dem ser kor samt att upprätthålla och vårdar lädret. Och valfritt antal saker kan BESMUTSA en skinnjacka. Otur buggar, kan olja och vägsmuts hamna på jackan efter en åktur. Regelbunden rengöring rekommenderas liksom snabb akut rengöring bör du spiller något på den eller rida genom en särskilt rörigt stretch.

regelbunden rengöring

De flesta varuhus och västra slitage butiker har en mängd olika läder städare, från spray på konstläder städare till barer sadel tvål. Någon av dessa är bra för regelbunden rengöring och vård av läder. Vid användning av syntetiska rengöringsmedel, följ anvisningarna på flaskan. Om tillämpningen av sadel tvål, använd en fuktig trasa för att arbeta tvålen i lädret tills det löddrar. Torka bort löddret och använd en torr trasa för att torka och polera läder ridning jacka.

Om du föredrar att inte köpa en renare och skulle hellre göra din egen, blanda 3 1/3 dl olivolja, 1/3 kopp Kastilien tvål, ca 50 droppar eterisk olja och cirka 10 droppar grapefrukt utsäde utdraget i 1 / 2 liter vatten och blanda väl. Spraya denna blandning på din skinnjacka och gnugga med en mjuk trasa.

tung Rengöring

För nödsituationer, såsom en utspilld drink, väg tjära eller andra svåra mässar, krävs det mer specifika rengöring.

För spill, torka omedelbart spillet med en fuktig trasa. Applicera varm, milt tvålvatten och en trasa för att försiktigt rengöra området. Torka med en torr trasa och sedan använda läder balsam för den tvättade området.

Om du får tuggummi fastnat på din skinnjacka, gnugga den med jordnötssmör eller olivolja. Ha tålamod; Detta kan ta flera applikationer. Skrapa inte på tandköttet, eftersom du kan skada läder.

kommunikationssystemet Rengöring

Om skinnjacka har en envis fläck eller om du bara känner sig säkrare att ha en professionell ren det, har det kemtvättas. Många kemtvätt erbjuder läderspecifika behandlingar utformade inte bara för att rengöra utan också för att skydda din jacka. Kemtvätt kan vara dyrt och tar tid, så det är inte det bästa valet för regelbunden rengöring ,. Det kan dock spara en jacka från en annars permanent fläck.


  

Kommentar