Hur man justerar tillagningstiderna för bakning

February 1

Hur man justerar tillagningstiderna för bakning


Inställning av tillagningstiden för bakning avgör om ditt recept visar sig framgångsrik, svampiga eller överkokt. Gräddningstider varierar beroende på ålder och typ av ugn du använder, den typ av bakeware, storleken på pannan och smeten själv. Du kan kontrollera dina ingredienser under bakningen genom att hålla ugnen ljus på att ge visuell vägledning och genom att ta bort dina ingredienser från ugnen 3/4 av vägen genom den rekommenderade tillagningstiden. Du kan använda en gaffel för att peta igenom mitten av bakade objekt att testa statusen för smet.

Instruktioner

1 Överväga vilken typ av ugn som används, såsom en elektrisk, gas- eller konvektionsugn. Ställ din varmluftsugn för en lägre tid än den angivna baka tid för att förhindra dina ingredienser från överkokning och bränning. Konvektionsugnar erbjuder en lägre ytarea, så de förvärma snabbare, och värmen koncentreras i ett mindre utrymme som bakar dina bakade varor i en snabbare takt. Gas och elektriska ugnar förvärma typiskt och koka i samma takt.

2 Hitta måtten på din panna - tryckt på botten av pannan - eftersom olika storlekar nödvändiggör olika gräddningstider. Ställ in ugnen till 350 grader Fahrenheit. Följa regeln att ju mindre pannan, desto längre tillagningstid. Detta beror på att mindre pannor erbjuder ökat djup av bakverket, vilket innebär att ugnen tar längre tid att värma upp receptet från botten till toppen. Minska dina tillagningstider för större kastruller. Baka en kaka för 35 till 40 minuter i två 8-by-1-1 / 2-tums runda kokkärl. Sänk tillagningstiden med fem minuter om du använder två 9-by-1-1 / 2-tums runda kokkärl. Sänk tillagningstiden till 25 till 35 minuter om du använder två 8-by-8-by-2-tums kastruller eller två 9-by-9-by-2-tums kastruller. Laga ett recept i en 13-för-9-by-2-tums pan i 30 till 35 minuter och i en 15-för-10-för-en-tums pan i 25 till 30 minuter. Baka muffins för 18 till 23 minuter.

3 Överväga vilken typ av pannan du använder. Sänk din gräddningstiden fem till tio minuter från de tider som anges i steg 2 om du använder glas eller nonstick bakeware, eftersom båda materialen absorberar värme snabbare.

4 Vänd ugnen ljus. Placera ugnen rack i ugnen så att den hamnar mitt emellan toppen och botten av ugnen. Detta gör att dina ingredienser för att laga igenom samtidigt förhindra värmekällan från brinnande toppen eller botten av din bakade objekt. Placera pan eller pannor på mitten av gallret för jämn värmefördelning. Håll ugnen ljus på hela bakningen så att du kan kontrollera hur snabbt ingredienser stiger och bakning.

5 Ta dina ingredienser ur ugnen efter det att de har tillagas för 3/4 av den rekommenderade tiden. Stick en gaffel i mitten av din hopkok att testa om det är gjort. Fortsätt matlagning dina ingredienser om gaffeln kommer ut med smet hålla sig till det, vilket indikerar din bakade objekt svampiga. Lägre eller avsluta tillagningstiden om gaffeln kommer ut utan smet på den, vilket tyder på att baka är klar.

Tips

  • Öka din ugnstemperaturen vid bakning på hög höjd av 3000 fot över havet och högre.

  

Kommentar