Kan du Över borsta din hund?

July 25

Kan du Över borsta din hund?


Borsta din hund är en viktig del för att hålla honom frisk och stärka din relation. Regelbundna grooming sessioner ger dig en chans att binda med din valp förutom att minska utsöndring, att bli av med smuts och trassel och göra din hund lite mjukare och fluffigare. Borsta behov varierar från hund till hund, och det är möjligt att över-borste beroende på hundens ras och borsten du använder.

breed Typer

Varje hundras kräver grooming, men vissa kräver mycket mer än andra. Långhåriga raser, såsom collie, maltesiska och Yorkshire terrier, måste borstas flera gånger i veckan. Korthåriga raser som amerikansk engelska coonhound, dobermanpinscher och Jack Russell terrier inte få tovor i pälsen, så de behöver endast vecko borstar för att rensa löst hår. Du bör bara borsta så mycket som din hunds päls krav.

Rätt verktyg

Det finns en mängd olika hund borstar tillgängliga, med varje borste erbjuder en specifik funktion. Pin borstar normalt fungerar bäst för långhåriga hundar, gummi borstar att ta bort smuts på korthåriga raser och stripp knivar är användbara för att ta bort hår som fångas i din hunds underull. Tala med en professionell groomer om vilka borstar är bäst för just din hundras och för att få instruktioner om hur man använder dem.

Tecken på Over-borstning

Om du borstar din hund för ofta (eller för grovt), kommer du att börja se några symptom relaterade till överentusiastisk grooming. Hundar kommer att utveckla skrubbsår där de borstas mest, medan borsten bränna manifest i form av rodna, känslig hud. Om du märker något av dessa symtom, ta en paus från att borsta en stund så att de kan lösa. Om irritationen kvarstår, kontakta en veterinär hjälp. Kom ihåg: Grooming är lika mycket om hälsa eftersom det är utseende och din hunds hälsa och säkerhet bör alltid vara din främsta oro.

Hur man borstar

Borsta valp på rätt sätt kommer att se din grooming är säker, effektiv och rolig. borsta alltid ner och bort från huden, och se till att du borstar längs den naturliga tillväxten mönster av pälsen. Använd en lätt beröring och förhållningssätt grooming med en positiv attityd och din hund kommer att vara mer mottagliga för processen. Om din hund har allvarliga mattor eller trassel, kan den enda lösningen vara en snabb rakning av en professionell pälsvårdsspecialist.


  

Kommentar