Hur man kan föra en Stray Cat i hemmet

May 19

Hur man kan föra en Stray Cat i hemmet


En bortsprungna katt är en katt som brukade ha en ägare, men bor på gatorna. Hemlösa katter kan ha en svår tid att anpassa sig till att leva på gatorna, särskilt om de har levt inomhus under en lång tid, och de funderar på att hitta ett nytt hem. Nackdelen med att ta en herrelös katt i ditt hem är att du inte vet sin utbildning och sjukdomshistoria. Däremot kan anta en herrelös katt ger dig en stor känsla av prestation och du kan träna din nya husdjur att vara en del av din familj.

Instruktioner

1 Ställ in en säker rum i ditt hem och plats där en låda, en säng och mat och vatten skålar. Inkludera några kattleksaker. Detta rum har en säker miljö för katten, eftersom det kan understrykas av den nya situationen. Om du har andra husdjur, hålla tillfällig katt i detta rum skyddar andra husdjur från eventuella parasiter och smittsamma sjukdomar i herrelös katt kan ha. Om du inte har ett rum, få en stor låda och placera den i ett tyst område i ditt hem, till exempel källare.

2 Befriend katten och vara varsam när du plocka upp, eftersom katten kan repa dig. Vira katten försiktigt i en handduk, vilket ger katten en känsla av komfort och skyddar dig också.

3 Ta katten till säkra rum och göra det möjligt att lukta och bekanta sig med den nya miljön.

4 Efter det har haft en avföring, samla ett avföringsprov från strölådan för att ta till veterinären. Testning av avföringen kan fastställa om djuret har inre parasiter.

5 Prata med en veterinär och schemalägga en kontroll för herrelös katt. Veterinären kommer att kontrollera om katten har vaccinerats och kan administrera nödvändiga vacciner. Hon kommer också att fastställa om katten är frisk och utföra en fysisk checkup och blodprover.

6 När du har lärt från din veterinär som din katt är fri från sjukdomar och parasiter, öppnar dörren till säkra rum. Låt din katt att välja när man vill utforska resten av huset.

7 Introducera husdjur till resten av familjen eller andra husdjur gradvis. Begränsa den tid katten tillbringar med andra människor eller djur. Övervaka första interaktion mellan tillfällig katt med små barn och husdjur, och ta bort den nya katten tillbaka till säker plats för en tid om problem uppstår.

Tips

  • Placera lådan nära dörren eller fönstret. Katten kanske vill komma ut och eliminera utomhus, men om dörrar och fönster är stängda, är det troligt att använda kattlådan som ligger nära utgången.
  • Om veterinären finner parasiter eller andra sjukdomar, administrera läkemedlet i kattens mat.
  • Om du har andra husdjur i ditt hem, hålla tillfällig katt isolerade tills du vet att den inte påverkas av en smittsam sjukdom. Feline leukemi, FIV och interna och externa parasiter kan lätt överföras till andra husdjur i ditt hem. Om herrelös katt har en smittsam sjukdom, hålla det isolerade tills det är hälsosamt och desinficera sängkläder och rummet.
  • Hemlösa katter lockas till utomhus. Håll fönster och dörrar stängda för att hindra katten från att fly.
  • Boka en tid för att kastrera din katt om den inte redan är kastrerad.

  

Kommentar