Hur man sköter om en baby Jackrabbit

March 9

Hur man sköter om en baby Jackrabbit


Människor råkar ofta på vild, baby djur i deras gård eller i vildmarken. Även om det är lätt att automatiskt anta att föräldern övergav barnet, det är inte alltid sant. Men ibland, människor känner att de måste skydda en värnlös varelse. Om du upptäcker en till synes övergivet spädbarn Jackrabbit, det är nog bäst att lämna den ensam tills du bestämma att mamman verkligen övergav det. Om du väljer att rädda det är det bästa alternativet, utbilda dig själv om lämpliga vårdmetoder.

Instruktioner

En försiktigt nypa den lösa huden på baksidan av kaninens nacke. Om huden bildar ett tält, är kaninen lider av uttorkning.

2 Gnid livet av kaninen försiktigt med en varm, våt trasa för att stimulera urinering. Observera urinen. Brown och tråkiga urin signaler uttorkning.

3 Ordna mjuka, rena handdukar i en låda för ett bo. Så länge som rumstemperaturen är 65 till 70 grader, bör kaninen vara bekväm. Om rummet är kallare, placera en värmedyna - på low-- enligt ungefär hälften det område som omfattas av handdukar så kaninen kan röra sig nära eller bort från värmen efter behov.

4 Mata barnet Jackrabbit getmjölk i en pipett eller två gånger om dagen. Håll det upprätt och rikta dropper till botten av sin mun. Låt kaninen att svälja mellan varje droppe för att förhindra aspiration.

Håll dig till dessa utfodring riktlinjer från Indiana House Rabbit Society:

Nyfödda till 1 vecka: 2 till 2-1 / 2 cm / ml två gånger dagligen.

1 till 2 veckor: 5-7 cc / ml två gånger dagligen

2 till 3 veckor: 7 till 13 cc / ml två gånger dagligen

3 till 7 veckor: 13 till 15 cc / ml vardera utfodring, två gånger dagligen

Jack kaniner bör avvänjas vid 7 till 9 veckor. Byt getmjölk med små bitar av klipp upp äpple eller banan. Placera frukt i en liten skål och låt kaninen att äta så önskas.

5 Ge havre hö, Timothy hö och / eller alfalfa hö till kaninen när ögonen öppna. Vid ungefär nio veckor, bör det vara redo att släppas tillbaka i det område där det konstaterades. Detta görs bäst vid skymning eller gryning.

Tips

  • Innan att ta hand om ett barn Jackrabbit, placera några små kvistar i en Tre i rad mönster över toppen av boet. Vänta 24 timmar, och kontrollera om boet har rubbats. Om det har inte flytta barnet. Dess mor är sannolikt fortfarande runt.
  • Undvika övergödning, eftersom det kan leda till livshotande tarmsjukdom.
  • Ju längre du håller kaninen efter avvänjning, desto svårare blir det för att anpassa sig till att leva på egen hand i naturen.

  

Kommentar