Psylliumfröskal Pulver för hästar

October 14

Psylliumfröskal Pulver för hästar


Att äga hästar kan vara en givande och spännande upplevelse, men det kan också vara en utmaning. Hästar är ökända för att ha känsliga tarmsystem, och kan ha alla typer av problem när det gäller stomachaches, annars känd som kolik. Psylliumfröskal kan vara till hjälp för att förhindra vissa typer av kolik.

Betydelse

Kolik är den vanligaste dödsorsaken hästar. Ordet kolik betyder helt enkelt "buksmärtor," och kan vara allt från enkla smärtor gas till något så dödlig som en vriden tarm. Psylliumfröskal, som är en ingrediens som inte kan brytas ned av däggdjur, är en säker grovfoder produkt som kan användas för att förhindra kolik uppstår.

typer

Den vanligaste typen av byggas kolik är sand kolik. Sand kolik uppstår när en häst äter sin mat från marken, och intar sand, smuts och annat skräp tillsammans med hö eller korn det äter. Dessa bitar av material kan bygga upp i hästens tarm och orsaka kolik. Genom att tillhandahålla en källa till grovfoder som "Scrubs" tarmarna, är psylliumfröskal en bra förebyggande komplement till foder din häst.

Fungera

Psylliumfröskal är en naturlig, fullständigt vattenlösliga, bulkbildande laxermedel som används runt om i världen för sina hälsofördelar. När läggs till hästens foder, kombinerar den med vatten från magen och tarmen, expanderar och passerar ofarligt genom mag-tarmkanalen, plocka upp skräp och annat material som kan vara "fastnat" i tarmen när den passerar. Även spannmål, hö och andra föremål kan fastna i vad kan vara i hästens tarmar, förvärrade problemet, psyllium faktiskt skjuter mot någon blockering, lossa den och får den att passera.

fördelar

Psyllium är mycket lätt, har ingen smak, och expanderar till en slät, hal massan när den tillsätts med vatten. Den är idealisk för att lägga till hästfoder för att förhindra kolik, eftersom den blandas lätt med foder - särskilt foder som innehåller melass eller andra söta eller klibbigt material. Dessutom är psylliumfröskal mycket ekonomiskt, och kan köpas på alla lokala matningslager, eller till och med mänskliga livsmedelsbutiker i form av Metamucil eller andra allmänna psyllium pulver tillskott.

Tidsram

Som med allt sattes till en hästs diet, till psylliumfröskalet långsamt, under en period av en vecka eller mer. Två gånger om dagen matning rekommenderas, och alltid följa anvisningarna på etiketten vid dosering. Du bör se psyllium passerar inom 24 timmar efter första matning. När du har en häst på psyllium, är det viktigt att hålla den på tillägg eller avvänja bort den långsamt, som att skära bort det snabbt kan orsaka förstoppning och magbesvär.


  

Kommentar