Vilken typ av Salamandrar Bo i Tennessee?

April 25

Vilken typ av Salamandrar Bo i Tennessee?


Tennessee har stora delar av våtmarker i kombination med en varm, fuktig klimat som är idealisk för amfibier att frodas i. Staten är hem till 55 bekräftade arter av salamander, varierar i storlek från flera fot till bara några inches i längd. Alla salamandrar börjar livet i vatten; några kvar där för hela sitt liv, medan andra lämnar och aldrig återvända.

Slemmiga Woodland Salamandrar

De vanligaste genus av salamandrar i Tennessee är slemmiga, eller Plethodon salamandrar, så kallad på grund av de slemmiga sekret alla arter producerar på deras hud. Staten är hem till 20 arter av Plethodon salamandrar inklusive lera, röd, tellico, Cumberland platå och södra röda stödda. De fyra toed salamander är en vanlig infödd och känns igen för att ha fyra i stället för fem tår på sina bakre fötterna som andra arter. De norra och södra sicksack salamandrar är infödda som är vita prickiga, norra slemmiga, Jordans, röd-legged södra ravin och flera andra.

Skumma och Seal Salamandrar

Släktet Demognathus är nästa vanligaste gruppen som brukar kallas dusky, eller tätnings salamandrar. Staten är hem till 15 arter i denna grupp, inklusive Allegheny berg, Cumberland, Carolina berg, Blue Ridge, Northern, Santeetlah, fläckig och Blue Mountain dusky salamandrar. Andra inhemska arter i denna grupp inkluderar läckage, Ocoee, imitatör, spade-nosed, tätning, svart-bellied och pygmé salamandrar.

Brook Salamandrar

Bäcken salamandrar i släktet Eurycea tenderar att vara små arter som lever i långsamma vattendrag eller små pooler. Tennessee är hem till sex arter i denna grupp, inklusive södra och Blue Ridge två-fodrade salamandrar. De tre-fodrad, Junalaska, långsvansad och grott salamandrar är alla också inhemska arter till staten.

ambystoma

Medlemmar av släktet Ambystoma kallas ofta ambystoma eftersom de gräver ut hålor att leva i. Tennessee är hem till sex arter i detta släkte, inklusive mole, ström-sida, prickigt, marmorerat, liten mun och tigersalamander.

Stort fullt Aquatic Salamandrar

Tennessee är hem till fyra arter av stora, helt vattensalamander. Det Hellbender är en stor och skrymmande salamander arter som växer till nästan 2 1/2 fot lång. Leran valp är också en stor salamander som växer till drygt 1 1/2 fot i längd. Både mindre siren och tretåig amphiuma är eellike salamandrar utan bakre ben och små, nästan osynliga frambenen. Den amphiuma växa till nästan 3 1/2 fot i längd.

andra Salamandrar

De övriga fyra inhemska arter är medlemmar i andra släkten av salamander. Den östra newt är en medlem av den nordamerikanska newt släkte av salamandrar. Den gröna salamander är en klättring sort. Tennessee grotta och våren salamandrar är medlemmar i grottan salamander släktet kallas Gyrinophilus.


  

Kommentar