Hur man förbereder fryst spenat för Pizza

August 2

Hur man förbereder fryst spenat för Pizza


Spenat är en färgstark och mångsidig ingrediens, att ge smak och näring till ett brett utbud av rätter. Detta inkluderar traditionella val, som kyckling eller pasta "Florentine", och mindre traditionella alternativ som pizza. Pizzor normalt skulle göras med färsk spenat, men när de är färska inte är tillgänglig, kan fryst spenat framställas i stället.

Instruktioner

1 Tina spenaten i kylskåp över natten. Om du inte har denna möjlighet, placera paketet i en skål och ta den till din diskbänk. Positionera skålen så att det inte blockerar avloppet och tillåta kallt vatten för att sippra in i skålen i en tunn ström. Spenaten ska tina i 60 till 90 minuter.

2 Öppna förpackningen och slå ut spenaten i ett durkslag. Tryck på den ordentligt med fingrarna eller baksidan av en träsked för att tvinga ut så mycket vatten som möjligt.

3 Plocka upp spenat i nävar och pressa ut så mycket ytterligare vatten som möjligt. Överför spenat till en skärbräda.

4 Hacka spenaten grovt, om den inte har hackad under bearbetning.

5 Fräs i små satser i en tung stekpanna med en liten mängd olja eller smör. Detta kommer att avdunsta eventuellt kvarvarande överskott av fukt. När spenaten har i stort sett slutat ångande, slå ut och fräs ett nytt parti.

6 Kyl spenat i minst 30 minuter. Fördela det jämnt över pizza eller pizza, tillsammans med några andra önskade pålägg. Baka och servera varm.


  

Kommentar