Hur man använder elektriska får Shears

March 26

Hur man använder elektriska får Shears


Elektriska får saxar är ett värdefullt verktyg för både ull produktion och får vård för dem som vet hur man använder dem. Men elektriska får saxar, även känd som Clippers, är svårt att lära sig hur man använder, och risken för skador på får och Shearer kan vara betydande. Men ibland, ägare har få alternativ, eftersom det finns så få professionella får shearers fortfarande arbetar i dag.

Instruktioner

1 Kontrollera att de elektriska saxar du planerar att använda är godkända av tillverkaren för användning på får och kommer inte överhettas i ansiktet av en sådan tung användning. Köp minst tre ersättningsblad för substitution när en används blir tråkig. Erhålla den specifika märke av blad olja som rekommenderas av tillverkaren. Var noga med att använda rätt olja för jobbet som andra oljor kan färga fåra fleece eller inte ge ordentlig smörjning för den intensiva värmen och hastigheten på dina elektriska saxar.

2 Ställ in din kapningsområdet på en plats som ger säker och effektiv tillgång till en strömkälla. Se till att alla temporära nätkablar är säkert fastsatt på platser där de inte kommer att snubbla eller skadas av får kliva eller tuggar på dem. Överväga tillfälligt säkra kabel för elektriska saxar genom en serie av stora öglor längs en post, vägg eller tak för att få strömkällan från overhead som de kommersiella shearers göra för maximal säkerhet och enkel klippning.

3 Studera bruksanvisningen för att kontrollera att du har korrekt fastsatt dina skärblad och vakter till kroppen av de elektriska saxar. Gör några övnings nedskärningar på en gammal päls om du inte är bekant med de elektriska saxar du kommer att använda för att få en känsla av hur de hanterar och djupet och bredden på snittet. Ägna stor uppmärksamhet åt hur du håller de elektriska saxar för att minimera trötthet i handleden och handen medan du fortfarande håller kapskivan på ett korrekt och säkert vinkel.

4 Kom ihåg att olja bladen med jämna mellanrum under användning, vanligtvis efter varje par får klippt för nybörjare eller vad tidsintervall rekommenderas av tillverkaren. Applicera oljan direkt till skärytor för att hjälpa bladen glider korrekt och ger en jämn klippning. Följ tillverkarens instruktioner och rengör saxen om de blir igensatta med smuts eller damm för att hålla dem fungerar optimalt. Rengör alltid dem noggrant efter en klippning session och innan de lagras under långa perioder.

5 Skär ullen med de elektriska saxar ungefär 1/2 tum ovanför huden, var noga med att inte trycka ner på huden och nick eller klippa fåren. Ta ullen i långa, kontinuerliga linjer och inte täcker samma område flera gånger, vilket ger andra nedskärningar (korta bitar av ull som missade den första stroke), vilket minskar värdet och nyttan av ullen för spinnare och vävare. Staka ut en mental bild av en serie parallella linjer du planerar att göra innan faktiskt börjar skjuvning att snabbt och effektivt ta bort ullen från fåren. Använd mindre elektriska trimmare för att jämna upp din nedskärningar om utseendet på din klippt får är en prioritet, till exempel när visar konkurrenskraftigt, men inte lägga till dessa korta bitar till din huvudsakliga fleece.

Tips

  • Många fåruppfödare föredrar att göra allt rutinmässig vård vid klippning tid. Medan fåren begränsas för klippning kan trimma hovar, vaccination, ge hälso examen och reparera eller byta ut öronmärken.
  • Rekrytera adekvat hjälp. Du kommer att behöva assistenter att vägleda fåren till och från skjuvningen golvet, för att hjälpa till att hålla dem i läge och för att avlägsna fleece och bearbeta den.
  • Endast erfarna klipper bör försöka använda elektriska får saxar. De är mycket vassa och skada djuret eller oerfarna Shearer är tyvärr vanligt.
  • Aldrig skära i riktning mot den fria handen eller händerna på andra. Elektriska saxar kan orsaka allvarliga skärsår om de kommer i kontakt med huden.
  • Var försiktig att du inte anstränga ryggen. Få människor är vana vid att arbetade böjd över en samarbetsvillig 120 pund får.
  • Tyvärr, som skärsår på fåren klippt gör ibland hända. Coat eventuella sår med en av de olika kommersiella produkter som är avsedda för detta ändamål för att stänga skadan och förhindra förorening av bakterier eller insekter.

  

Kommentar