Best Vitaminer och örter för hår

September 18

Best Vitaminer och örter för hår


Friskt hår från rot till topp är beroende av flera faktorer, och kost är förmodligen en av de mest avgörande. Hår behöver protein för att växa, men låser också lita på vitaminer och mineraler för att bibehålla hälsan. Vissa örter är också fördelaktigt för hår också.

Fräken

Åkerfräken är en ört som är hög i mineral kiseldioxid. Silica är ansvarig för att förbättra hudens elasticitet och stimulera hårsäckarna. Massage fräken olja i hårbotten och lägga denna ört i din kosthållning. Lägg åkerfräken till bakade rätter eller sallader.

Kardborre

Kardborre är en ört som är rikt på näringsämnen som livnär håret. Kardborre är också effektiv på att befria kroppen från gifter och är fördelaktigt för hår hälsa, alltför. Blanda torkade kardborre rot i en skål med vatten och massera in i hårbotten. Men om du vill ha en ännu mer potent blandning, köpa ren kardborre olja och massera in det i håret och hårbotten.

biotin

University of Maryland Medical Center säger biotin (vitamin H) är fördelaktigt för starkt hår, hud och naglar. Ta biotin kosttillskott eller inkludera denna viktiga vitamin i din dagliga kost. Bra källor till biotin är ägg, lök, getmjölk och kyckling. Biotin finns också i en mängd olika nötter, såsom solrosfrön och valnötter.

C-vitamin

C-vitamin är också fördelaktigt för friskt hår eftersom detta näringsämne föryngrar celler och ökar fasthet i huden och cirkulationen till hårsäckarna. Ta C-vitamin tillskott eller lägga till generösa portioner av C-vitamin till din dagliga kost. C-vitamin finns i gröna paprikor, jordgubbar, cantaloupemelon och ananas. Amla pulver är också mycket hög i vitamin C. Blanda detta pulver med vatten och tillämpa klistra på ditt hår och hårbotten två gånger i veckan för en djup hårvård behandling.


  

Kommentar