Hur man kan stoppa Skäggstubb Itch

November 13

Hur man kan stoppa Skäggstubb Itch


Som hår börjar växa ut igen efter rakning, kan det vara mycket irriterande för huden. Dessa små hårstrån kallas skäggstubb. Håll klåda i schack och ta bättre hand om din hud genom att skapa en rutin före och efter att du har rakat.

Instruktioner

1 Tvätta hudområdet där det klåda med varmt vatten och en mild hudrengöringsmedel. Klappa torrt med en mjuk, ren handduk. Gnugga inte med handduken, bara försiktigt blot ansiktet tills det är torrt.

2 Använd spritsuddar att gnugga området ner. Detta kommer att bidra till att avlägsna smuts och uppbyggd i porerna och hålla området rent för att undvika infektion.

3 Efter rakning, sandskädda en bomullstuss i väteperoxid och släta över de områden där det finns klåda och stubb. Applicera en hydrokortison kräm till området för att minska klåda.

4 Rub ren aloe vera eller en aloe vera lotion på kliande området. Du kan även använda använda ett anti-kliar kräm eller läkemedel after-shave (om klådan är i ansiktet).

5 Efter rakning, upprepa steg 1 till 3 för att hålla din hud kliar och friska.

Tips

  • Investera i en bra rakkniv. Billiga rakhyvlar kan orsaka irritation och skärsår. En bra rakhyvel har återfuktande remsor, "mikro-fenor" eller kuddar som lägger skydd för din hud när du rakar. Byt blad ofta.
  • Blötlägg det område du ska rakning i varmt vatten innan du börjar. Detta hjälper till att mjuka upp håret och öppna folliklar för enklare borttagning.
  • Var noga med att löddra det område som du rakning med någon form av tvål, även om det är bara vanlig hud tvål. rakar aldrig med bara vatten, eftersom det kan orsaka irritation.
  • Om klådan kvarstår eller lämnar utslag, kontakta din hudläkare. Frågan kan vara allvarligare, och du kanske behöver medicin.

  

Kommentar