New York Strip Steak Vs. Fläskkarré

April 8

New York Strip Steak Vs. Fläskkarré


Enligt United States Department of Agriculture, den genomsnittlige amerikanen förbrukar 67 pounds av nötkött varje år. Det finns många olika styckningsdelar av kött som kommer från olika delar av kon, var och en med sin egen smak och grad av ömhet. Här är den huvudsakliga skillnaden mellan två snitt: New York remsor biff och filén.

Namngivning

New York remsor biff har många andra namn i USA, beroende på var du bor: remsor ländryggen biff, skal biff, Delmonico eller Kansas City strip biff.

Filén, eller öga filé, är en mycket lång styckningsdel som blir mindre i diameter mot ryggen slutet. När denna remsa skärs till biffar, är de mindre biffar närmare ryggen kallas filet mignon.

Ben vs Benfritt

Varken New York remsor biff eller filé säljs ben. Kansas City remsor biff, dock är samma snitt som New York remsor med tillägg av ett ben som är kvar på biff.

Ömhet

New York remsor biff och filén är både snitt från ryggen delen av kon, så båda är mycket möra kött. Eftersom remsan biff innehåller en muskel - även om det är ett sällan använt muskel - det är inte som anbud som filén.

Storlek

En filén eller filet mignon biff vanligtvis erbjuds i 6- till 8-uns portioner. En New York remsor biff vanligtvis erbjuds i 8- till 32-uns portioner.

Förberedelse

Filén innehåller mycket lite fett. New York remsor biff är väl marmorerad, men ändå är naturligtvis mycket anbud. Båda ska framställas antingen stekt eller grillad för bästa resultat.

Filén är av högsta kvalitet skära av nötkött, så det också används i råa preparat såsom råbiff.


  

Kommentar