Hur man tar bort tuggummi från ull byxor

June 13

Här är ett sätt att förstöra glädjen i ett par nya byxor: du upptäcker att parkbänken där du satt att äta din lunch hade en stor tuss av tuggummi fastnat på den, och nu tandköttet har fastnat till dina nya ull byxor. Gum är en tillräckligt svår fläck att avlägsna från en tvätt plagg, men med särskild hänsyn av ull, kan förtvivlan enkelt ställa in. Oroa dig inte, men det finns åtgärder du kan vidta för att bli av med tandköttet och spara byxorna .

Instruktioner

Hur man tar bort Gum från ull byxor

1 Eftersom du arbetar med ull, som kan påverkas negativt av vatten, måste du placera en barriär mellan tandköttet och isen kommer du att använda för att frysa den. Täck tandköttet med vaxat papper och gnid försiktigt över den med en isbit tills tandköttet fryses. Om inget vax papper finns, kan du använda plastfolie.

2 skrapa försiktigt bort den frusna gummit med hjälp av en smörkniv. Det bör lossna ganska enkelt i stora bitar. Dra inte vid tandkötts; som skulle kunna leda till att materialet striden eller ett piller. Det är bättre på denna punkt att lämna en liten gummirester än att dra på materialet. Om tandköttet är fortfarande sliskig, eller blir sliskig, frysas det och skrapa igen. Om tandköttet var fast i en stor tuss, är denna teknik ibland allt som behövs för att ta bort tandköttet. Om rester finns kvar, gå till steg tre.

3 Häll en liten mängd torr-rengöringsvätska över tandkötts återstoden följa anvisningarna på flaskan. Lägg försiktigt på resten att torka upp vätskan och ta upp de återstående tandköttet och fläck. Det kan ta flera ansökningar om tandköttet var en ljus färg eller djupt inbäddade i materialet.

4 Launder eller kemtvättas enligt plaggets skötseletikett.

Tips

  • Överväga att köpa ett hem kemtvätt kit. Detta kommer att innehålla de flesta av de material som du behöver för att ta bort eventuella tuggummi rester. Som ett alternativ till det vaxade papperet och is kub metod kan man lägger plagget i en plastpåse och lämna den i frysen i flera timmar eller över natten för att frysa gummi.
  • Kemtvätt kemikalier är giftiga och brandfarliga. Förvara dem utom räckhåll för barn och använda dem i ett väl ventilerat utrymme.

  

Kommentar