Hur berätta om en kanin gravid genom att känna det?

June 19

Hur berätta om en kanin gravid genom att känna det?


Vissa kaniner kan ändra sitt beteende när de är gravida. En person kan berätta kaninen är gravid eftersom det kommer att börja bygga ett bo med sin egen päls och agera ilsket mot manliga kaniner. För kaniner som gör ingen uppvisar dessa beteenden, det finns ett sätt att graviditet kan upptäckas. "Storey guide till att höja kaniner", ett användbart verktyg för kaninuppfödare, förklarar hur man kontrollerar en kanin för graviditet genom att känna sin mage.

Instruktioner

En uppmärksam på insatser av kvinnliga kanin om du tror att det kan vara gravid. Det kommer inte förrän den andra veckan av graviditeten när det kommer att märkas av känsla. Dräktighetstiden av en kanin, enligt "Storey guide till att höja kaniner," är 30 dagar. Om doe har uppvisar beteenden som att förneka hanar eller häckar, då är det troligt inom den första veckan av graviditeten.

2 Lyft försiktigt doe, när det är ungefär den andra veckan av graviditeten, genom att ta tag i huden på baksidan av sin hals med ena handen och håller kaninen vaggas i armarna, som ett barn på ryggen. Om kaninen inte van vid att folk håller den, kan det ta två personer så att man kan hålla sina fötter. Alltid vara försiktig för att inte skada kaninen eller dess barn. Känn nedre magen med lätta fingrar. Enligt "Storey guide till Raising Kaniner" barnen kommer att kännas som små kulor i mödrar magen.

3 Håll doe på nacken medan den sitter i sin penna, eller någonstans platt, om det inte verkar möjligt att faktiskt plocka kaninen upp. Använd den andra handen för att nå under kanin och försiktigt känna sin mage. Återigen kommer barnen att känna sig som små kulor i buken. Endast känner försiktigt och med ett par fingrar, så att inte skada barn.

Tips

  • Om doe visar tecken på graviditet, ger det några punkter på sig att börja göra ett bo. Dessa kan bestå av tidningen, hö och halm. Detta kommer att göra det mindre troligt för kaninen att dra ut för mycket av sin egen päls för boet, föreslår "Storey Guide till att höja kaniner."

  

Kommentar