Hur Samåk

October 31

Gaspriserna få ner dig? Starta en bilpool. Samåkning är ett smart sätt att spara pengar, minska skadliga effekter på miljön och umgås. Genom att ta lite tid att nätverka och planera framåt, kan du ställa in din egen bilpool och sätta din plan i verket med minimalt krångel. Det finns många sätt att göra en tur-aktie arbete för alla inblandade. Men se till att välja din bilpool kamrater klokt, som du kommer att förlita sig på dem dagligen.

Instruktioner

1 Prata med så många människor som du vet i ditt kontor, daghem, skola eller annan anläggning. Ta reda på vem bor i ditt närområde och som kör, och få kontaktuppgifter från personer som är intresserade av samåkning. Antalet personer i gruppen kommer att bero på hur många personer kan bo i deltagarnas fordon.

2 Planera resor. Bestäm en tid och om alla kommer att träffas vid dagens förar hus eller föraren kommer att plocka upp varje passagerare längs vägen. Också välja en tid och plats att träffas i slutet av dagen.

3 Schema dagar för varje förare. Varje förare bör ha en backup förare för tillfälliga konflikter.

4 Beräkna betalning. Om en person kommer att köra under hela bilpoolen, bör gaskostnader delas jämnt mellan alla carpoolers. Om alla kommer att turas körning, då kostnaden för gas utjämnas.

5 Upprätta ett kommunikationsnät. Exchange telefonnummer och e-postadresser och utse en person som kontakt kontakterna i gruppen ska scheman ändras eller andra konflikter uppstår.

Tips

  • Se om din stad har en åkbar aktieprogram som är gratis eller billigt till allmänheten eller ett online-forum för carpoolers.
  • Akta vem man frågar till ditt bilpool. Du kommer att se dessa människor varje dag, så du bör kunna både lita på och komma överens med dem.

  

Kommentar