Vilka är de behandlingar för en urinvägsinfektion hos hundar?

March 18

När hundar utsätts för en bakteriell infektion, kan de utveckla UTI (urinvägsinfektion). UVI kan uppstå överallt där den bakteriella infektionen initialt angriper din hunds immunförsvar, inklusive njurar, urinblåsa, prostata eller i hundens urin eller urinvägarna. UVI är vanliga bland hundar och behandlas med olika antibiotika mediciner tillgängliga via din veterinär.

symptom

När din hund uppvisar symtom på smärtsam urinering, eller om du har märkt en ökning av urinproduktion, kan han ha en urinvägsinfektion. Andra symptom på UVI är ökad törst, pus, blod eller andra ämnen som finns i urinen eller ländryggssmärta. Om du märker något av dessa symptom i din hund, se till att ta honom till veterinären så fort som möjligt, eftersom symptomen inte avtar på egen hand. Han kommer att behöva behandling från en läkare eller sjuksköterska.

Behandling

Behandlingar för urinvägsinfektioner är vanligen förskrivna läkemedel i tablett och injektionsform och uppnås genom din veterinär. Om din veterinär rekommenderar en injektion, kommer det att ges i hans kontor. Tabletter ordineras för hemmabruk, oftast i en gång per dag doser. Receptbelagda behandlingar för hund UVI är vanligen tillgängliga under varumärkena Primor, Naxcel och Zeniquin. Berätta för din veterinär om alla hygienkrav ditt husdjur har drabbats av före administrering behandling för hund UVI. Det är mycket viktigt att du berättar för din veterinär om din hund har leverskador innan Primor.

Återhämtning

Det är mycket viktigt att du administrera din hunds medicinering precis som din veterinär fastställt dem. Ändra inte din hunds dos, eller hoppa över en dos. Återhämtningen kommer att ta ungefär fyra till tio dagar. De flesta hundar återhämta sig framgångsrikt från en UTI. Vissa hundar får diarré och kräkningar som en bieffekt av UTI medicinering. Var uppmärksam på din hunds kost och försöker ge honom med mager, torrfoder när det är möjligt.


  

Kommentar