Hur man rengör glasögon med tandkräm

March 29

Med tanke på hur dyra glasögon är dessa dagar, du kommer att ha dem att räcka längre innan du behöver köpa ett annat par. Rengöring glasögon ordentligt och regelbundet kan bidra till att förlänga livslängden på linserna. Det finns ett antal sätt att säkert rengöra en glasögonlins, men den verkliga fördelen med några av dem är att du kan hitta allt material du behöver i ditt eget badrum eller kök.

Instruktioner

1 Håll dina glasögon av ramen mellan tummen och pekfingret på en hand. Försök att inte sätta för mycket press på ramarna som du rengör linserna.

2 Skölj båda sidorna av glasögonglas med kallt kranvatten innan du rengör dem. Detta kommer att ta bort damm och andra små partiklar som kan repa linserna som du rengör dem.

3 Använd vanlig tandkräm för att rengöra och polera glasögonglas. Använd inte en gel formel tandkräm eller en till vilken en mintsmak eller blekning ingredienser har tillsatts. Vissa blekning tandkräm innehåller låga slipmedel. Tandkräm kan också användas för att avlägsna mindre repor från en glasögonlins.

4 Gnid tandkräm på de inre och yttre ytorna av varje lins med en trasa som inte repar gjord av bomull eller mjuk ull. En mikrofiberduk fungerar särskilt bra för rena glasögon. Lätt gnugga trasa små, cirkulära rörelser. Fortsätt polering linser försiktigt i ca 10 sekunder.

5 Skölj av tandkräm med ljummet vatten och sedan torka torrt med en mjuk, ren, luddfri trasa.

6 Upprepa processen igen om du försöker att ta bort envisa repor. Glasögonglas som har en anti-scratch beläggning kan göra det svårare att nå noll.

Tips

  • Blanda bakpulver och vatten till en tjock pasta. Detta är ett annat hem metod för rengöring smutsiga eller repade glasögonglas. Följ samma steg som du skulle för att rengöra glasögonglas med hjälp av tandkräm.
  • Använd aldrig en vävnad eller pappershandduk för att rengöra glasögon eftersom dessa pappersprodukter kan repa linserna.

  

Kommentar