Hur man gör en Stir Fry med Bok Choy & grönsaksbuljong

November 3

Hur man gör en Stir Fry med Bok Choy & grönsaksbuljong


Rör-frites göra snabba och enkla VARDAGSKVÄLL middagar, vanligtvis ger dig massor av grönsaker och minimal sanering, eftersom allt kockar i samma panna. Sedan bok choy, även kallad pak choy eller kinesiska vitkål, finns i de flesta livsmedelsbutiker, det vettigt att använda en kombination av skarpa stjälkar och mjuka blad för att lägga till en autentisk asiatisk inslag med en matlagningsmetod länge associerats med asiatiska köket.

Stjärnan i bildspelet

Det spelar ingen roll om du använder baby bok choy eller en fullvuxen gäng, men färskhet gör en skillnad. Bladen på någon typ bör vara skarp, i motsats till hängande, och helt grön utan gulfärgning runt kanterna. Leta efter stjälkar som är fast, utan sprickor eller missfärgning. Tvätta choy som du skulle blad sallad, virvlande det i kallt vatten, och använda både stjälkar och blad, skär dem i bitar ca 1/2-tums tjock.

Co-Stjärnor

Eftersom bok choy är mild smak, med en intressant något bitter underton, det par bra med en mängd andra grönsaker. Välj från sparris, broccoli, morötter, champinjoner, snö ärter, röd paprika eller zucchini, men begränsa sig till bara två alternativ bortom bok choy att hålla smaker i stek blir alltför förvirrad. Lägg antingen nudlar eller ris och smakämnen eller garnering såsom chilipulver, koriander, ingefära, sesamfrön, risvinäger och sojasås.

Grönsaksbuljong

Samtidigt som du enkelt kan hitta grönsaksbuljong på livsmedelshyllor, har det vanligtvis en stötande smak som kommer att tillföra något till din stek. Gör din egen lager ger slutprodukten en fräschare smak och en mer tillfredsställande bakgrund för färska grönsaker i stek själv. Ta mycket mindre tid än en köttbuljong, grönsaker lager kockar i ungefär en timme och innefattar typiskt hackad lök, morötter och selleri tillsammans med örter som timjan, oregano och lagerblad.

Matlagning Grönsaker

När du använder en traditionell wok gör matlagningen roligare, faktiskt kommer en stor stekpanna i kontakt med mer direkt värme västerländska spisar och gör maten till brunt mer tillförlitligt sätt. Cook grönsaker i omgångar, med början med de som har längre koktider, såsom svamp eller lök, och ta bort dem innan du lägger den bok choy och snabbare, tillagning av grönsaker. Lägg ingefära och vitlök sista och sedan ta bort alla grönsaker till en separat skål.

slutskede

Lägga en tesked majsstärkelse för varje kopp lager innan värma den ger din stir-steka en konsistens som varken är för tjockt eller för tunt. Små mängder av sojasås, fisksås, risvin, asiatisk chili sås och sesamolja lägga till ytterligare smaker till sås och ge den slutliga skålen en balans mellan sött, salt, surt och beskt smaker. Värm såsen i pannan tills den börjar tjockna och tillsätt grönsakerna tillbaka till värma.


  

Kommentar