Malaria för resor i Afrika

May 1

Malaria för resor i Afrika


Planerar en semester till Afrika? Om så är fallet, måste du forskning som områden i Afrika du besöker som kan ha malaria närvarande. Om du kommer att besöka ett område i Afrika med malaria närvarande, måste du diskutera med din läkare de bästa sätten för dig att undvika att bli sjuk med denna myggburna infektionssjukdomar. Om du gör forskning, prata med din läkare och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, kommer du att undvika upphandlande malaria och njuta av resan under en livstid. Ett fördelaktigt sätt att förhindra malaria innefattar att ta ett recept malaria läkemedel.

Typer av anti-malarialäkemedel

Det finns flera läkemedel på marknaden som bidrar till att förebygga malaria. Följande anti-malarialäkemedel är bra alternativ för förebyggande av malaria i Afrika. De inkluderar atovakvon / proguanil (Malarone), doxycyklin eller meflokin. Dessa läkemedel ger liknande effekter för malariaförhindrande. Tala med din läkare för att välja drogen som är rätt för dig.

doxycyklin Profylax

De som doxycyklin profylax ska börja den första dosen en till två dagar innan resan till MALARISK områden. Det bör fortsätta en gång per dag, vid samma tidpunkt varje dag, under resor i MALARISK utrymmen och dagligen under fyra veckor efter den resande lämnar de områden där malaria finns närvarande. Medan du tar detta läkemedel, kan du vara mer känslig för solen, så se till att använda solskyddskräm. Läkemedlet bör tas tillsammans med mat eftersom det kan orsaka inflammation i matstrupen.

meflokin Profylax

Resenärer som tar meflokin profylax bör påbörjas åtminstone två veckor före resan till MALARISK områden. Det bör fortsätta en gång per vecka, på samma dag i veckan, under resor i MALARISK områden, och under fyra veckor efter att ha lämnat det område där malaria är närvarande. Läkemedlet kan ge lindriga symtom som illamående, kräkningar, yrsel, sömnlöshet och mardrömmar.

Malarone

Malarone (atovakvon och proguanil HCl) kan användas både för att behandla och förebygga malaria. Dosen för vuxna är en tablett dagligen start en eller två dagar innan du reser till en malaria-endemiskt område och fortsätter under hela vistelsen och sedan i ytterligare sju dagar efter återkomsten från MALARISK område.

Biverkningar, som är typiskt mild, kan vara magsmärtor, illamående, kräkningar, huvudvärk, diarré eller yrsel. Allvarliga biverkningar är sällsynta.

överväganden

Att ha mest nytta, se en vårdgivare åtminstone fyra till sex veckor innan resan att börja ta medicin för att förhindra malaria om du behöver det. Även om det är mindre än fyra veckor innan du lämnar, det är inte för sent och du bör ändå se en vårdgivare för mot malaria droger och information om hur du skyddar dig från denna sjukdom.

Mosquito Avoidance Åtgärder

Malariatransporten sker i första hand mellan skymning och gryning. Bo i väl avskärmade områden, använder mygga myggnät och bära kläder som täcker större delen av kroppen. Dessutom bör resenärer använder effektiva myggmedel. Du bör leta efter medel som innehåller DEET. Denna ingrediens är mest effektiva i kampen mot myggor. Gör forskning och prata med din läkare. Det finns flera sätt att förebygga malaria. Viktigast njuta av dina resor!


  

Kommentar