Camping i Gula River State Forest

March 5

Camping i Gula River State Forest


Iowa till stor del outvecklad Yellow River State Forest skyddar statens mest oländig terräng. Till skillnad från de böljande fält och snyggt gårdar i stora delar av staten, skogen nära floden Mississippi har höga bluffar och djupa dalar. Tält campare, ryttare och RV entusiaster kan välja mellan fyra utvecklade, men primitiv, campingplatser. Intrepid vandrare kan tälta i backcountry.

Om skogen

Yellow River State Forest omfattar 8.503 tunnland i nordöstra Iowa. Till skillnad från de flesta av Iowa, var området inte bildas av nedisning; erosion skapade klippformationer, smala dalar och sluttningar skiffer och kalksten berggrunden. Örnar och hotade bandvingad vråk sväva ovanför, och kärr fåglar flyter på skogens sjöar och dammar. Paint Rock enhet skogen, uppkallad efter indianmålningar på en bluff med utsikt över Mississippi, omfattar 864 tunnland. Paint Creek är den mest utvecklade av statens skogs enheter, med campingplatser, vandring och ridning stigar, och preparerade längdskidspår. Den enda andra utveckling i skogen är det längdskidåkning ledsystem i Luster Heights enheten.

camping

Paint Creek enhet Yellow River State Forest har två primitiva campingplatser och två ryttare camping med totalt 141 gräsbevuxen, skuggade platser. Varken Camping har uppkopplingar för husvagnar eller moderna badhus, inte heller har någon dricksvatten. Vatten finns på den statliga skogen informationscentrum, så campare bör antingen ta med egna eller bär kannor att fylla. Big Paint och lite färg camping har platser för husvagnar och tält och två områden på lite färg finns tillgängliga för ungdomsgrupper. Creekside och Frontier hästsport camping har hitching skenor. Bokningar kan göras online, men vissa platser är alltid tillgänglig på en först till kvarn får först mala i detta underutnyttjad skog.

Backcountry country~~POS=HEADCOMP Camping

Yellow River State Forests 25 miles av vandringsleder, öppet året runt, täcka en varierande terräng som innehåller branta kullar, djupa skogen, gräs hyggen och sanka områden. Vandrare bör räkna med att stöta på ryttare och cyklister berg på vissa delar av leden. Det finns två primitiva, betecknade campingplatser i backcountry, men ingen har dricksvatten. Fjädrar och strömmar längs vägen tillhandahålla vatten för bad, men campare bör bära ett vattenreningssystem för dricksvatten och inte använda tvättmedel eller tvål i fjädrarna och bäckar. Lägereldar är tillåtna i vildmarken men skogvaktare begär campare inte bygga bränder i extremt torra förhållanden. Backcountry camping är gratis, och campare behöver inte registrera sig för ett tillstånd.

Närliggande

Iowa Great River Road National Scenic Byway kramar bankerna av Mississippifloden öster om Gula floden State Forest. Kalksten bluffar ger dramatiska vyer över arbets bogserbåtar och yrkesfiskare på floden. Effigy Mounds National Monument, omkring sju miles norr om skogen, innehåller mer än 200 indiandjurformade högar samt koniska och rektangulära högar. Av respekt för heliga natur på platsen finns det inga drivande vägar i 2526-tunnland. Alla högar och en spektakulär Mississippifloden vetter nås till fots.


  

Kommentar