Hur man Skrapa en hund öra

September 16

Hur man Skrapa en hund öra


Hundar älskar att bli kliad, särskilt på och runt öronen. De flesta hundar kommer grunt eller göra ljud så att du vet hur underbart det känns. Beroende på hunden, kan vissa vill ha en kraftig repa, medan andra kan vara lite känslig och kommer endast att tillåta mjuka handen runt öronen.

Instruktioner

1 erbjudande handen för hunden att vädra innan kontakt med hundens kropp. Om det är bekväm med dig, försiktigt når mot hunden och stroke ryggen.

2 Flytta långsamt handen upp baksidan av hundens hals och sedan bakom öronen och börja gnugga försiktigt. Tala mjukt till hunden att lugna den av dina goda avsikter.

3 Skrapa bakom öronen, försiktigt röra fingrarna fram och tillbaka i pälsen, men inte utöva för mycket tryck. Var säker på att du inte dra hundens öron, eftersom det kan sätta hunden i beredskap eller ens orsakar det smärta.

4 Var uppmärksam på hundens reaktion på repor. Om hunden njuter av repor, fortsätter ett tag innan du tar en paus. De flesta hundar kommer att vända huvudet i din hand eller ge dig en knuff om de vill ha mer.

5 erbjudande hunden en behandling innan du fortsätter med repor. Var noga med att hålla fingrarna borta från insidan av örat och hörselgången. som kan orsaka skada.

Tips

  • Vissa hundar stöna med glädje när ha sina öron repad. Ibland stön kan låta som en morrande. Om hunden verkar avslappnad och glad, inte oroa sig för stönande.
  • Inte vända sig till en hund och försöka skrapa öronen om det är att äta. Vissa hundar blir possessiva av sin mat och kan reagera aggressivt.

  

Kommentar